Най-добрите мобилни тъч телефони, които можеш да откриеш на българския пазар

Pinterest LinkedIn +

Въпреки бушуващата финансова криза, едва ли има хора, които ще се откажат от услугите на своя мобилен телефон. Този материал е за тези, които в дадена слушалка виждат нещо повече от просто средство на комуникация.

Накратко, в него ще представим най-добрите и модерни тъч телефони, които могат да бъдат намерени на родния пазар (тук е и причината по-долу да липсва предложението на Google - G-Phone), като в случая цената е без абсолютно никакво значение.

iPhone 3G

Tелефонът-чудо на Apple не е просто телефон, а дивайс, който налага стандати. Истината е, че iPhone промени пазарната действителност до неузнаваемост и на практика в момента всеки голям мобилен производител има поне един модел в линията си, който копира дизайна и тъч техниките на продукта на Apple.

Последният няма нужда от каквото и да е техническо представяне – просто отиваш в магазина, виждаш, купуваш, използваш...гъзарееш...

Цени в България: от 900 до 1350 лв.

Blackberry Storm

И без кръстосан разпит признавам, че при последния си достъп до Блекберито опипвах основно "въртялката" за местене по менютата. Само това. От друга страна, Storm моделът не разполага с такава, но дизайнът му продължава да бъде като че ли моделиран от сечивото на първобитен човек.

Все пак, интерфейсът този път е изключително правилен, а възможностите му са много близки до тези на стандартен нетбук. Което, както и да го погледнем, си е високо постижение.

Цени в България: от 950 до 1300 лв.

Samsung Omnia

Омнията на Samsung, макар и далеч зад iPhone, все пак завоюва доста добри пазарни позиции за южнокорейския си създател. И доказа няколко много важни неща, а именно, че един windows базиран телефон може да притежава добра камера и действително да се възползва от мобилния "джам" на 100%.

Omnia обаче не е без проблеми – липсва физическа клавиатура (при iPhone определено – не) и Samsung, по подобие на Apple все още не са дали SDK-и китовете на произволни дивелъпъри, за да можем да видим далеч по-голямо апликационно богатство в каталога на Samsumg Omnia.

Цени в България: от 650 до 700 лв.

Sony Ericsson Xperia X1

Този модел на практика е първото мобилно предложение на Sony Ericson, което се възползва от услугите на Windows Mobile. Проблемите на телефона се изразяват в слабата камера и по-слаба гъвкавост на тъч технологията, с която работи.

Всичко останало обаче е на много високо ниво, превръщайки го в едно от най-добрите и модерни предложения на пазара.

Цени в България: от 860 до 1100 лв.

LG Renoir

Още помня официалната премиера на Renoir и стилистиката на представяне, избрана от LG. В него бившата компания с инициали Goldstar наблегна на снимачните качества на своя телефон.

8-мегапикселовата камера и според нас е най-големият плюс на телефона (въпреки че по-късно тази година Sony Ericsson ще пусне в продажба 12 мегапикселов конкурент), но освен убийствените си снимачни способности, Renoir притежава всички модерни екстри, характерни за телефоните от висок клас.

Той на практика е предложението на LG, което трябва да се конкурира с iPhone.

Цени в България:  от 600 до 950 лв.

Nokia 5800 XpressMusic

Това предложение е първата рожба на финландския мобилен гигант, което разчита на реагиращ на допир екран. За съжаление на последните, техният продукт, макар и достатъчно качествен за да влезе в подобна класация, изостава от описаните по-горе конкуренти.

Комбинацията от симбиан и тъч възможности не работи по най-гладкия и удобен начин, което за мнозина може да се окаже генерален проблем.

Сигурни сме, че след няколко ъпдейта на фърмуеъра нещата могат да се изгладят значително, но това не променя факта, че първият опит на Nоkia за конкуренция на iPhone не е от най-успешните...  

Цени в България:  от 600 до 950 лв. 

Текст: Ивайло Коралски 

Сподели.