Най-добрите игри на Е3 2010

Pinterest LinkedIn +

През последните години Е3 се обособи като изложението, което съвсем целенасочено ни демонстрира игрите, за които ще изхарчим изкараните с пот финикийски знаци по празниците в края на годината.

Разбира се, Е3 и игралната индустрия в частност е бизнес, който си има строги правила и всички големи издатели и производители ги спазват. Именно това е причината близо 80% от представената продукция да бъде такава, която ще се продава в специализираните магазини до края на календарната 2010.


Красивите жени са неизменна част от всяко Е3

След като разгледахме най-важната част от представения хардуер (за Move имахме обширен материал след GDC и на практика няма какво толкова да допълним на този етап), е време да видим най-качествения софтуер, представен на изложението.

Разбира се, изборът е адски субективен, затова ако не видиш твоето любимо заглавие в изброените по-долу, това не означава, че то е по-слабо или по-малко обещаващо. Списъкът е съставен от игри, основно разработвани от по-популярните у нас HD конзоли като Xbox 360 и PS3 плюс PC.

Търсени са и наистина големите нови блокбъстъри (затова в материала липсват несъмнено големи продукти като Killzone 3, Halo: Reach и Gears of War 3) и по-иновативните заглавия.

Child of Eden

Разработчик: Q Entertainment
Издател: Ubisoft
Платформи: PS3, Xbox 360
Излиза: 2011

Духовно продължение на Dreamcast класиката Rez, за новия продукт на японската легенда Тетсуя Мизугуши не трябва да се говори - той трябва да се види и по-важното - преживее.

Визуално-музикалната фиеста ще има версии за новите контролери на Sony и Microsoft и както можеш да се увериш и от приложеното видео, играчът буквално ще поеме диригентската палка в свои ръце. Определено най-стилизираният и силен визуално продукт на изминалото изложение.

Филмчета:

---

Portal 2

Разработчик: Valve
Издател: Valve
Платформи: PS3, Xbox 360, PC
Излиза: 2011

Portal 2 беше една от най-приятните изненади на изложението, след като по предварителни сведения Valve нямаше намерение да покаже каквито и да е нейни демонстрации (играта беше обявена официално в началото на годината). За всеобща радост популярният разработчик изненада всички и показа Portal 2 в цялата му прелест.

Втората част предлага грандиозна визия, която е дори още по-стилизирана от тази в първата част. От Valve са ъпдейтнали в общи линии всички възможни геймплейни елементи и можем да бъдем почти сигурни, че ни очаква една от най-добрите логически екшън игри от първо лице за всички времена.

Филмчета:

---

Dance Central

Разработчик: Harmonix
Издател: Electronic Arts
Платформи: Xbox 360 (Kinect)
Излиза: ноември 2010

Dance Central на ветераните от Harmonix е една от малкото игри за новите моушън контролери, които заслужават споменаване. Говорим за заглавие, в което дори по-пълните играчи от мъжки и женски пол ще могат да не се притесняват от килограмите си и да се вживеят в ролята на Майкъл Джексън или Бийонсе.

Нещо, което задължително трябва да се отбележи е, че играчът ще трябва буквално да танцува пред телевизора. Като казвам "танцува", имам предвид именно това, а не просто повтаряне на елементарни движения като ръце горе, ръце долу, леко повдигане на ляв крак и прочее. От приложеното видео ще може да се придобие пълна представа за какво точно става въпрос.

Dance Central се разработва специално и единствено за Kinect и няма да бъде съвместима с нормалния контролер на Xbox 360.

Филмчета:

---


Mortal Kombat

Разработчик: NetherRealm
Издател: Warner Bros
Платформи: PS3, Xbox 360
Излиза: края на 2010

След като през последните няколко години поредицата премина през какви ли не перипетии и почти загуби класическия си статут, след фалита на фирмата, създател на серията Midway - Warner, закупи правата и на Е3 видяхме първите позитиви от това.

След дълги години на лутане из различни концепции, опити за колаборации с персонажи от други вселени и т.н. Джон Тобиас връща Mortal Kombat там където му е мястото - в двете измерения, към добре познатите ни и толкова обичани герои, опростения геймплей и бруталните "фаталити” завършеци.

На практика новият Mortal Kombat може да бъде наречен истинският Mortal Kombat 2.0, защото е запазил всичко най-хубаво от класическите части и добавя малко, но нужни ъпдейти (най-вече на визуално ниво). И да, всички трябва да сме повече от щастливи, че отново ще можем да чуем онова “благозвучно” Finish Him.

Филмчета:

---


Vanquish

Разработчик: Platinum Games
Издател: SEGA
Платформи: PS3, Xbox 360
Излиза: Октомври 2010 

Новият продукт на създателя на Resident Evil и Resident Evil 4 впечатли всички присъстващи с изключителната скорост, с която се развива екшънът на екрана. Vanquish е в разработка от 2007 година и е свеж полъх в жанр, изпълнен с мускулести мачовци и бавен начин на игра.

Визуално Vanqusih изглежда убийствено, предлагайки минималистична индъстриъл визия и впечатляващ мащаб. Екипът на японеца е търсил страстно всеки детайл, защото дори подробности като тези, че главният играч е пушач и бивш американски футболист са намерили място и в самата игра. Чрез цигарения дим играчът ще може да подлъгва своите противници, а футболните умения ще му позволят да хвърля гранати като изпечен куортърбек.

И така, в края на годината, ако всичко върви по план представите ни за екшън игри, трябва да се променят до неузнаваемост.

Филмчета:

---


Assassin’s Creed: Brotherhood

Разработчик: Ubisoft
Издател: Ubisoft
Платформи: PC, PS3, Xbox 360
Излиза: 16.11.2010

Въпреки че много критици предричаха залез на серията заради твърде честите продължения за всякакви платформи, французите доказаха, че знаят как се гради грандиозен франчайз, без той да омръзва на играчите. Освен още по-добрата визия и продължение на историята на Ецио, Assassin’s Creed: Brotherhood ще предложи мултиплеър.

Нещо невиждано до момента за серията. Освен това динамиката и кинематографизма по всичко изглежда са се изкачили още едно ниво и се надяваме в края на годината да получим нищо по-малко от ААА заглавие.

Филмчета:

---

Rage

Разработчик: id Software
Издател: Bethesda
Платформи: PS3, Xbox 360, PC
Излиза: първата половина 2011

Новият продукт на id Software обещава да предостави невиждана до този момента визуална изработка, както на конзолни машини, така и на PC. По-важното за споменаване е, че играта ще върви с бесни шестдесет кадъра за секунда. Нещо, с което поне на конзолните платформи може да се похвали единствено поредицата Call of Duty.

Rage ще използва новата графична машина на id, id Tech 5 и ще представлява хибридно заглавие, което ще вплете в едно шутър елементи, състезания с превозни средства и обхождане на огромни пространства.

Rage е в доста напреднал стадий на разработка и се очертава като поредната класическа творба на id Software.

Филмчета:

---

Автор: Ивайло Коралски

Сподели.