Най-добрите футболни обувки за 2023

Pinterest LinkedIn +

Независимо от нивото, на което играете, разнообразието от футболни обувки в наши дни е поразително. Свежи цветове, нови материали, иновативни технологии. Всичко се обновява и подобрява.

Независимо дали сте полупрофесионална суперзвезда, майстор на неделната лига или обикновен футболист, вие сте разглезени откъм избор.

Всеки играч иска да е сигурен, че носи възможно най-добрите обувки. Още по-лошото е, че това може да ви направи още по-податливи на контузии.

Всеки има собствени предпочитания по отношение на размера и цвета, но винаги трябва да се съсредоточите върху три неща, когато си купувате нови обувки: комфорт, представяне и бюджет.

Комфортът ще зависи до голяма степен от използваните материали (кожа или синтетика), формата на крака ви (широк или тесен) и фиксирането, което осигурява всяка обувка.

Представянето се върти около включените функции и технологии, както и цялостната издръжливост и до известна степен стила.

Бюджетът е разбираем. Няма значение дали купувате нов чифт футболни обувки или пакет понички (или и двете), всеки жадува за съотношение цена-качество.

От какъв вид повърхност се нуждаете?

Преди да разгледате горното обаче, трябва да сте сигурни, че купувате обувки, които са подходящи за избраната от вас повърхност за игра.

Всяка футболна обувка е направена за определена повърхност и ние винаги бихме ви препоръчали да я носите за терена, за който тя е предназначена. Неподходящият тип обувки може да се заклещи в тревата или дори да не осигури сцепление, което може да доведе до неприятни контузии.

Откакто в началото на 70-те години на миналия век Алън Бол показа забележителен бял чифт, футболните бутонки постепенно станаха по-буйни и вълнуващи. Макар че със сигурност няма нищо лошо в елегантната черна кожа, сега можете да избирате между безброй цветове, силикони, видове повърхности и материали.

5. Nike Mercurial Superfly 9

Килиан Мбапе носи обувки Nike Mercurial Superfly 9, както и CR7, Рашфорд, Хегерберг, Мусала и други.

Моделът "Elite" предлага някои невероятни характеристики като модула ¾ Air Zoom, което води до усещане, което е неповторимо.

Nike предлагат и множество по-евтини версии на този дизайн за тези, които искат да спестят пари.

4. Adidas Predator Accuracy

Adidas Predator Accuracy е последният от дългата поредица от най-добрите дизайни на Pred и изглежда великолепно.

Accuracy е по-елегантен и по-изтънчен от по-ранния Edge, който разчиташе повече на силата. Те трябва да са такива, тъй като меркурийните звезди Белингам и Зелем ги носят.

3. Nike Phantom GX

Носени от най-добрите играчи Хари Кейн, Ела Туун и Ерлинг Хааланд, не е трудно да разберете защо трябва да си вземете такъв чифт.

Предлагат се и по-евтини нискотехнологични модели, множество цветови вариации и дори избор на дизайн с яка на обувката Dynamic Fit.

2. Puma Future

Последната й версия има несравнимо ниво на напасване и съпорт - нещо, което суперзвездите Неймар, Едерсон и Александра Поп могат да потвърдят.

The Future е модел с много цветови гами (често типични за Пума ярки вариации) и избор между SG микс, FG/AG микс и маратонки за тревни или закрити повърхности.

По-евтините им модели ("Pro", "Match" и "Play") все още са с достатъчно прилично качество, за да се справят всяка седмица.

1. Nike Mercurial Vapor 15

Благодарение на актуализациите, направени в най-новия Nike Mercurial Vapor, говорим за най-добрата бутонка на пазара днес.

Носени са от мощния централен нападател Осимхен, съотборника му Кваратшкелия, Вини Жуниор, Сам Кер и много други.

Създадена преди всичко за скорост и завършване, най-популярната силова обувка на Nike продължава да се представя без проблеми на големи и малки сцени.

В сайта на R-Gol ще намерите всичко за футбола, ще имате възможността да разгледате най-добрите футболни обувки за 2023 и да направите своя избор.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.