Над 2000 гледаха "Хобит: Неочаквано пътешествие" на среднощната премиера, филмът излиза на рекордните за България 49 екрана

Pinterest LinkedIn +

В 00:01 ч. тази нощ дългоочакваното киноприключение The Hobbit: An Unexpected Journey (Хобит: Неочаквано пътешествие) направи своята официална премиера и в България. С над 2000 от най-нетърпеливите фенове на историите от Средната земя, препълнили киносалоните в цялата страна, това вероятно е най-масовата среднощна премиера у нас до сега.

СПЕЧЕЛИ ОРИГИНАЛНИ ХОБИТ НАГРАДИ>>

От днес, 14 декември 2012 г., първият филм от трилогията "Хобит" може да бъде гледан на рекордните за България 49 киноекрана, сред които и на най-големия – IMAX.

Преди ден в Лондон се състоя и кралската гала премиера на "Хобит: Неочаквано пътешествие", където сред възгласите на фенове от цял свят по зеления килим на Лестър Скуеър преминаха всички звезди от филма.

Питър Джаксън, Иън МакКелън, Анди Серкис, Мартин Фрийман, Кайт Бланшет, Хюго Уейвинг и много от членовете на екипа представиха филма в родината на писателя Дж. Р. Р. Толкин, създател на магичния свят в "Хобит". Събитието уважи и Дукът на Кеймбридж принц Уилям.

Още една добра новина за почитателите на легендарната трилогия на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените" е, че в "Хобит" той продължава съвместната си работа с отличения с "Оскар" композитор Хауърд Шор. От тази седмица саундтракът към "Хобит: Неочаквано пътешествие" може да бъде намерен и на музикалния пазар у нас или да бъде поръчан от iTunes България.

"Хобит: Неочаквано пътешествие" е първият филм от трилогията, подготвяна от Питър Джаксън по едноименната книга на Дж. Р. Р. Толкин. Следващите две продукции - "Хобит: Пущинакът на Смог" и "Хобит: До там и обратно" - ще излязат съответно през декември 2013 и юли 2014 година.

СПЕЧЕЛИ ОРИГИНАЛНИ ХОБИТ НАГРАДИ>>

Сподели.