Национален фестивал “Graffiti Battle 2004” пред НДК

Pinterest LinkedIn +

На 17 юли, 2004 г., събота, от 16 ч., за втора поредна година около Паметника пред НДК ще се проведе Национален Sprite Graffiti Fest – “Graffiti Battle 2004”.


15 графити –райтъри от цяла България ще рисуват на живо в четири категории – 3-D, Wild Style, Throw-Up и Character, а най-добрите, определени от специално жури, ще получат награди. Сред членовете на журито са изявени представители на нетрадиционните изкуства и субкултури, популярни лица от арт средите имедиите.

Групите All of Us, Fyeld и Калековците заедно с DJ-ите от HMSU ще поддържат настроението с музика на живо, а за публиката ще има атрактивни демонстрации по брейк денс и скейтборд. Купонът ще продължи в заведение “Камионите”, до Народния театър “Иван Вазов”, с импровизации на наградените и с още музика.

Освен състезанието в отделните категории, ще се проведе и конкурс за Sprite Character, за специалната награда на Кока-Кола България.

Организатори на събитието са Кока-Кола България и Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства “Радар”, с подкрепата на Столична община и Министерство на младежта и спорта. Специално за феста те са поканили трима известни немски графити-райтъри – Chrisa и Enrico от ArtUnique, и Kosi, които ще покажат последните тенденции в това съвременно ъндърграунд изкуство.

Сподели.