Ms Dynamite ще се възпламени отново тази есен

Pinterest LinkedIn +

Тъмнокожата певица Ms Dynamite - една от малкото, участвали в грандиозния благотворителен концерт Live 8, ще се завърне на сцената тази есен, с двоен сингъл и нов албум.

Новият албум на британската R&B/соул изпълнителка Ms Dynamite, чието истинско име е Найоми Маклийн Дейли (Niomi McLean Daley), се явява наследник на дебютното и заглавие "A Little Deeper". Албумът излезе през 2002 година и същата есен бе отличен с Mercury Music Prize, три награди Mobo и две Brit. Мис Дайнъмайт е първата чернокожа изпълнителка, спечелила престижната британска Mercury Music награда, налагайки се същата година над изпълнители като The Coral, The Streets и легендарният Дейвид Бауи (David Bowie). От "A Little Deeper" произлиза най-големият хит на певицата до момента - "Dy-Na-Mi-Tee".

Дейли обяснява продължителното си отсъствие в своя сайт с ангажимента към малкия си син. Пак там тя споделя: "Трудно ми е да определя точно различията в музиката и текстовете на парчетата в новия ми албум от тези в първия, но предполагам, че той ще отрази моето израстване като личност и артист."

Вдъхновение динамитената изпълнителка продължава да черпи, споделила е самата тя, от музиката от 60-те и 70-те, но не по-малко харесва изпълнители като Антъни Хамилтън (Anthony Hamilton - беквокали за  2Pac, Eve и др.) и съвременната R&B легенда Джон Леджънд (John Legend - беквокалист в песни на Jay-Z, Alicia Keys, Lauryn Hill,Kanye West и др.).

Дебютното парче "Judgment Day", което заедно с "Father" ще излезе преди албума в сингъл издание с две "А"-страни, вече е прозвучало в ефир още през януари, но официалният му рилийз предстои и Дайнънайт не крие вълнението си: "Готова съм за това. Нямам търпение да направя няколко концерта."

Кратко превю на новите парчета на Ms Dynamite могат да се чуят в официалния й сайт.
"Judgement Day/ Father" ще се появи в края на септември, а дискът "Judgement Days" - на 3 октомври.

Сподели.