Mr & Mrs Smith Hotel Awards 2013, или кои са най-добрите бутикови хотели в света

Pinterest LinkedIn +

Десет години след появата на пилотния им гайд специалистите в областта на бутиковите и луксозните хотели - Mr & Mrs Smith - раздадоха за първи път своите награди Mr & Mrs Smith Hotel Awards 2013, определяйки кои са най-добрите места в света за почивка в момента.

Над 50 000 души са гласували за своите фаворити в 12-те категории, избирайки между повече от 900 хотела, намиращи се в различни точки на земното кълбо.

От решаващо значение за определянето на победителите във всяка от тях е бил вотът на членовете на журито, сред които намираме майстор-готвача Маркъс Уеъринг, модните специалисти Гаранс Доре и Скот Шулман, ресторантьора Джеръми Кинг и известната журналистка и радио/телевизионна водеща с най-секси глас (според проучване сред британските зрители) Мариела Фроструп.
best hotel in london
Една от най-интересните категории на Mr & Mrs Smith Hotel Awards 2013 без съмнение е тази за най-секси хотелска стая, победител в която стана лондонският хотел Blakes Hotel със своя апартамент The Corfu Suite.

Интериорният дизайн на този хотел е дело на небезизвестната Анушка Хемпел, известна като Лейди Уейнберг - бивша филмова и телевизионна актриса, която избира за свое поприще хотелиерския бизнес и е част от висшето общество в Лондон.

Въпросният апартамент е обзаведен с голямо легло с бял балдахин и мебели със седефени инкрустации, а цялостното му внушение за ефирност, естетическа и физическа наслада и безвремие е причината да бъде определен като най-секси хотелска стая в света.

Що се отнася до цялостен дизайн, хотелът с най-красив интериор за 2013 г. е разположеният на полуостров Букит свръхлуксозен комплекс Alila Villas Uluwatu, който е печелил не една и две награди за интериорен дизайн. Alila Villas Uluwatu предлага луксозни вили със собствени басейни и спираща дъха гледка към океана, а името му идва от това на храм Улувату, който се намира в непосредствена близост до комплекса. Цената на нощувка във вила с една спалня със собствен басейн е около 1200 лв.
best hotel in manhattan
Над два пъти по-висока е цената на нощувка в мансардните апартаменти на хотел Ace, който се намира в центъра на Манхатън, недалеч от Медисън Скуеър Гардън, Таймс Скуеър и Емпайър Стейт Билдинг.

Той се помещава в историческа сграда и има уникален стил, дело на местни художници и дизайнери, а в лоби бара му, отличен с Mr & Mrs Smith Hottest Hotel Bar Award 2013, ежедневно могат да бъдат срещнати известни личности, отпиващи от коктейлите в репертоара на вълшебника Саша Петраске - собственик на култовия Milk & Honey Bar в Сохо.

Ако пък нямате излишни няколко хиляди лева, които да дадете за 1 нощ в някой от тези хотели, може да разгледате цените им тук: http://www.trivago.bg/

Ето кои са останалите 9 наградени хотела:

Най-добър спа хотел
Como Shambhala Estate, Бали, Индонезия
Най-добър ресторант към хотел
La Bastide de Moustiers, Прованс, Франция
Еко награда
Sextantio Albergo Diffuso, Абрузо, Италия
Най-добър семеен хотел
Soneva Kiri, Кох Кууд, Тайланд
Най-добър бюджетен бутиков хотел
Brody House, Будапеща, Унгария
Хотел с най-добри открити пространства
Dunton Hot Springs, Колорадо, САЩ
Над и отвъд
The Upper House, Хонконг
Най-добър нов хотел
Fogo Island Inn, Newfoundland, Canada
Best Smith Hotel 2013
Post Ranch Inn, California, US

Сподели.