Motley Crüe се събират за турне и албум

Pinterest LinkedIn +

Пет години след шумната си раздяла, Motley Crüe се събират отново в оригиналния състав от 1980 г. и тръгват на световно турне. Новината бе обявена от групата, на първата им съвместна изява в Hollywood Palladium, Лос Анжелис, на 6 декември, писа mtv.com.


Въпреки слуховете от последните няколко месеца, за завръщане на лосанжелиските глем-рокери, присъединяването на Tommy Lee беше поставено под сериозно съмнение. След напускането му през 1999 г., барабанистът не веднъж е заявявал, че никога повече няма да свири с групата. Запитан кой му се е обадил, Лий казва "Hяма значение, феновете са важните за нас”.

“Всичко се случи заради феновете, които ни помогнаха да си проговорим отново”, казва и басистът им, Nikki Six. “Започна се от промоутъри в Англия, които питали различни хора коя група искат и те посочвали Мотли Крю”.

Въпреки планираната поява с хеликоптер в Hollywood Palladium, след възбрана от шерифа, Tommy Lee, Nikki Six, Mick Mars и Vince Neil пристигат с погребална катафалка. По време на краткото шоу, четиримата хвърлят в публиката джинси, разкъсани в техен стил и оскъдно дамско бельо. Мотли Крю свирят “Dr. Feelgood", "Shout at the Devil", "Girls, Girls, Girls", "Wild Side" и една нова песен - "If I Die Tomorrow".

Последното заглавие ще влeзе в ретроспективна колекция от 37 парчета на групата, със заглавие “Red, White & Crüe”, която излиза на 1 февруари, 2005 г. Още един нов запис - "Sick Love Song" и кавър на "Street Fighting Man" на Rolling Stones също ще се влязaт в новата им тава.

Турнето “Red, Whiet & Crüe Tour... Better Live Than Dead” ще започне на 17 февруари 2005 г. от Форд Лодърдейл, Флорида, и ще обиколи 25 града в САЩ. Следват дати в Южна Америка и Европа. Групата се връща отново за кратко в Щатите през август и септември, откъдето се насочват към Австралия, Нова Зеландия и Япония.

В допълнение към турнето, през 2005 г. ще бъде заснет и филма “The Dirt”, по спомените на групата, а Нийл и Лий ще участват в риалити шоута по MTV и VH1.

През времето на раздяла, интересът към групата бе поддържан от многото скандали покрай брака на Лий с Памела Андерсън. Някои от случаите са намерената видеокасета със заснето домашно порно на двойката, друго такова на Нийл с две порно звезди, шест месечен престой в затвора на Лий, заради побой над съпругата му и т.н.
Сподели.