Мобилна революция - първият мултисензорен нетбук-таблет IdeaPad S10-3t

Pinterest LinkedIn +

През последните години две разновидности на мобилните компютри започнаха да придобиват все по-голяма популярност и да привличат вниманието на потребителите.

Нетбуците бяха първи - малки, сравнително евтини, удобни за ползване, по-мобилни от лаптопите и с доста интересни нови технологии. И ако това беше хитът на миналата година, то 2010-та започна с бум на таблетите.

iPad се превърна в най-коментираният технологичен продукт и интересът към него засенчи дори този към новия iPhone. Доста от потребителите и анализаторите в такъв момент биха се попитали: "Какво следва?". И отговорът може би е доста лесен - хибрид между най-успешните мобилни технологии в последно време.

Компанията Lenovo представи на пазара модела си IdeaPad S10-3t, който на практика представлява точно това. Малкият компютър е таблет с хубава QWERTY клавиатура като на нетбук.

Размерите са малки и лесно може да се носи, дори в дамска чанта между другите неща, теглото е стандартно за един нетбук (1.25 кг), а новите технологии позволяват на устройството да предлага на потребителите повече удобства, мобилност и забавления.

Lenovo IdeaPad s10-3t се предлага в атрактивните разцветки Cosmic Night и Cosmic Wonder, с бяла клавиатура и леко заоблен корпус. Lenovo IdeaPad s10-3t е с въртящ се на 180 градуса екран и иновативна мултисензорна технология NaturalTouch.

Тя позволява управление чрез докосване с пръсти за по-голяма лекота и удоволствие при взаимодействие с дисплея, досущ като при таблетите. В допълнение към нея на екрана е интегрирана и технологията VeriTouch, която позволява логване в системата с докосване.

   

S10-3t е с процесор Intel Atom N450 на 1.66GHz или N470 1.83GHz, с оперативна памет от 1 до 2GB и е идеален за работа с широк кръг от приложения. Можете да изберете до 250GB хард диск за съхранение на видео и музика, а за по-качествен звук съдействат вградените стереоговорители и Dolby аудиослушалки.

Удобството при ползване на устройството е на високо ниво и заради 10.1 инчовия HD LED 16:9 екран със задна осветеност и интегрирана 1,3-мегапикселова камера. Вие можете да вършите спокойно работата си и да се наслаждавате на образа заради вградената видеокарта Intel GMA 3150, а за по-пълноценно интернет изживяване IdeaPad S10-3t e оборудван с Ethernet 10, 100, 1000M, 802.11 b/g/n карта за безжична връзка към интернет и Bluetooth Version 2.1.

В допълнение можем да кажем, че нетбукът-таблет има 2 USB порта, 6 в 1 кард четец (SD/MMC/MS/MS pro), VGA изход, както и Dolby аудиоизходи за слушалки и микрофон. 

Едно от големите предимства на устройството е и неговата батерия. В зависимост от двете модификации животът й достига до повече от 10 часа за 8-клетъчната и до 4 часа за 4-клетъчната. За да използвате по-дълго своето устройство, на нетбука е инсталиран и софтуерът Lenovo Energy Management Software 4.0.

IdeaPad S10-3t се предлага с Windows 7 операционна система. Можете също така да заредите вашите любими приложения и да влезете в интернет за секунди с приложението за бърз достъп - Lenovo Quick Start с Instant On функция за бързо и лесно свързване по време на път или когато не искате да стартирате цялата операционна система. 

Благодарение на приложението Lenovo Direct Share с един клик можете да споделяте снимки, файлове, бързи връзки и e-мейли с други PC-та без да сте свързани с интернет. 

Комбинирайки водещи технологии с мобилност и стил, Lenovo IdeaPad S10-3t променя понятието за нетбук. С новия 10-инчов минилаптоп, който със завъртането на екрана става таблет-нетбук с мултисензорен екран, можете да браузвате в интернет, да гледате видео и снимки, да работите с любими приложения, да водите записки, да споделяте файлове и съдържание, да презентирате.

Ако търсите малък, лек, функционален и стилен нетбук-таблет, IdeaPad S10-3t определено е много добър избор за вас.

 

Сподели.