Мними концертни мениджъри забогатели с $2 млн. на гърба на Lady Gaga и Rihanna

Pinterest LinkedIn +

Двама мъже са задържани и ще бъдат съдени по няколко отделни обвинения за измама и кражба във връзка с неосъществени концерти на Lady Gaga и Rihanna, за чиито мениджъри са се представяли. По този начин двамата са сложили ръка на повече от два милиона щатски долара.

Силвестър Винсънт Карол и Рей Анис са задържани от полицията в Манхатън след подадени сигнали за измама от страна на концертни промоутъри, работили в сътрудничество с тях.

Двамата мъже са успели да заблудят не един и двама организатори, че работят с Риана, Lady Gaga и Ke$ha и са прибрали сериозни суми за (не)осъществяването на концертни изяви на трите поп звезди. Карол и Анис ще бъдат съдени като извършители на углавни престъпления за кражба в големи размери и няколко вида измама, включително данъчна.

Според разследващите органи, двамата са започнали да заработват препитанието си по този начин още през 2010 г., а сред потърпевшите са промоутърски агенции в Бразилия, Тайван и Мексико.

Те обаче са подходили изключително неразумно с печалбата, харчейки с широки пръсти за скъпи коли, хотели, бижута и прочее луксозни прищевки.

Сподели.