Мюзикълът We Will Rock You по музика на Queen идва в България

Pinterest LinkedIn +

Грандиозният мюзикъл по музика на Queen и драматургията на Бен Елтън, We Will Rock You, ще бъде представен за пръв път в България през пролетта на 2013 г. Шоуто, видяно до момента от над 15 млн. души в цял свят, ще бъде поставено у нас шест пъти в рамките на пет дни - между 15 и 19 май - на сцената на столичната зала "Арена Армеец".

Гастролът на продукцията у нас е част от световното турне на We Will Rock You, което ще стартира от Великобритания на 27 март 2013 г. и ще премине през Финландия, Дания, Холандия, Люксембург, Чехия и Турция.

На 24 май 2012 лондонската продукция на мюзикъла отпразнува своя десети рожден ден и се превърна в най-дълго игралия се спектакъл на сцената на Dominion Theatre. We Will Rock You е гледан от повече от 6 милиона човека във Великобритания и поставян в още 16 държави.

Мегапродукцията е режисирана от Бен Елтън със специалните музикални напътствия на Брайън Мей и Роджър Тайлър от Queen. Арлене Филипс е човекът, отговорен за уникалната хореография и сценографията.

"Това шоу е за легендата", казва авторът. "Взели сме легендата за Queen и сме създали наша собствена, измислена история за младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката. Те се нуждаят от герой, който да им помогне в тяхната битка, а ние им даваме двама – мечтателя Галилео и рокерката Скарамучи. Познайте кой ще победи накрая?"

We Will Rock You включва 24 от най-големите хитове на легендарната група и е отличен с престижната награда Olivier, а само през 2011 г. за представленията му на Острова бяха продадени повече от половин милион билета.

Информация за постановките на We Will Rock You в София >>

Сподели.