Мис Слънчице (Little Miss Sunshine)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 99'
Режисьор: Джонатан Дейтън, Валери Ферис
Сценарий: Майкъл Арнт
Участват: Грег Къниър, Абигейл Бреслин, Алън Аркин, Тони Колет, Стив Керъл, Пол Дано и други
Комедия, със субтитри, английски

Историята по заснемането на "Мис Слънчице" започва през 2001 г., когато правата за сценария са купени от продуцента Марк Търтълтауб ("Закони на привличането"). Финансови проблеми забавят продукцията цели пет години, докато най-после тя излиза на голям екран. За режисьори на комедията е избрана съпружеската двойка Джонатан Дейтън и Валери Ферис, които са добре познати с работата си върху клипове на Red Hot Chili Peppers, Janet Jackson и R.E.M.

"Мис Слънчице" спечели вниманието и на публиката и на критиците и Американската академия награди филма с "Оскар" за оригинален сценарий и за поддържаща роля на актьора Алън Аркин ("Защитна стена"). В останалите роли са Грег Къниър ("Колкото-толкова"), Абигейл Бреслин ("Знаци"), Тони Колет ("Нощен слушател"), Стив Керъл ("Всемогъщият Брус") и Пол Дано ("Крадецът на животи").

Семейството на Ричард (Грег Къниър) и Шерил (Тони Колет) преживява поредното си разочарование, когато научният проект на съпруга е отхвърлен. Дните на благоденствие изглеждат все по-далечен мираж, защото семейството има осезаеми финасови затруднения. Проблемите следват един след друг, след като техния син Дуейн (Пол Дано) дава пълен обет за мълчание, а хомосексуалният му чичо Франк (Стив Керъл) прави опит за самоубийство заради несподелената любов към негов колега.

И точно когато всичко изглежда безнадеждно, семейството разбира, че малката дъщеря Олив (Абигейл Бреслин) е спечелила правото да участва в детския конкурс "Мис Слънчице" в Калифорния. Ричард вижда в това шанс за сплотяване на семейството и всички тръгват заедно за конкурса, натоварени в малкия семеен жълт микробус. С тях тръгва и дядото-наркоман, което превръща пътуването в истинско изпитание за нервите на всеки от тях.


Официален сайт: http://www2.foxsearchlight.com/littlemisssunshine

Програма на кината


Сподели.