Милото и Стефан Данаилов извън екран до изборите?

Pinterest LinkedIn +

Съветът за електронни медии препоръча на телевизиите, в чийто ефир се изявяват актьори, включени в партийни листи от предстоящите избори, да се съобразят с европейската практика и да ограничат медийните изяви на популярни лица до изборите.

Въпреки че в България няма закон, който да забранява участието на кандидати за парламента във филми и телевизионни предавания, практиката показва, че това е голям плюс в предизборната битка.

"Има изследвания, които са установили, че присъствието на екрана развива симпатии към тези медийни герои", обяви Мария Стоянова от СЕМ, призовавайки българските медии сами да решат дали ще спрат сериалите и предаванията с кандидат-депутатите.

Сред популярните лица, които се показват на малкия екран в момента, са Стефан Данаилов и Калин Сърменов. Данаилов, който участва в новия сериал на bTV "Фамилията", води листите на БСП в Плевен и в Пловдив. Калин Сърменов, популярен с ролята си на Милото в "Седем часа разлика", а в момента е член на журито в шоуто Dancing Stars по Нова телевизия, е кандидат-депутат на "Другата България".

Сподели.