Михаела Филева, или в кого е ключът за бъдещето на българската музика

Pinterest LinkedIn +

Ако следите музикалните формати, които вървят в родния ефир или пък просто обичате българските радиа и българската музика, то вероятността да не сте чували за Михаела Филева е изключително малка.

За сравнително кратко време от талантлива певица от Велико Търново тя стана една от водещите изпълнителки в поп жанра в страната ни и ако се съди по амбициите й, това няма да се промени скоро.

Пътят ѝ дотук обаче далеч не е съпътстван от мързелуване, а точно обратното – много работа, която с години я оформя като професионална певица, готова за голямата сцена.

След като започва да се занимава с музика още като малка, Михаела минава през обучението на преподаватели като Петя Кръстева, която ѝ води поп и джаз пеене, и Мария Касабова, която пък я учи на класическо пеене.

По пътя си към успеха Филева участва в различни международни музикални конкурси, както и в българския "Хит -1". По-късно е приета в Национална музикална академия "Професор Панчо Владигеров" в специалност поп и джаз пеене.

Още първата година в Академията носи на младата певица различни емоции. Тогава тя участва и в първото издание на телевизионното музикално шоу X-Factor България през 2011 г.

Въпреки че не достига до финала, Михаела Филева за пореден път доказа, че участието в конкурса може да ѝ отвори много врати дори и да не е сред победителите.

2012 г. е годината, в която изпълнителката започва музикалната си кариера и малко по малко все повече хора започват да слушат музиката ѝ, която, както и самата Михаела, е зареждаща, позитивна и с модерно звучене.

Освен в поп стила тя се спрява повече от страхотно и с джаз, соул и фънки парчета, които все повече се налагат като едни от най-слушаните стилове в България.

През 2013 г. Михаела Филева печели наградата за дебют на БГ Радио, а първата й самостоятелна песен – "Опасно близки" – е една от най-въртяните в радио и телевизионния ефир за последните 12 месеца или, иначе казано, е невъзможно да не сте я чували.

Като изпълнител тя е част от музикалната компания не на кой да е, а на самия Владимир Ампов-Графа – Monte Music Ltd.

Заедно с принца на българската поп музика Филева работи по един от най-големите хитове на лято 2013 – "А дано, ама надали", в чието създаване участва и друг млад изпълнител – VenZy.

През същото лято Михаела Филева записа и друго ново парче с хип-хоп триото "Абсолютни животни". Песента се казва "Дай знак пак" и всъщност самата Михаела оцени желаещите да вземат участие в проекта и събра новата рап група.

На 10 септември 2013 г. талантливата дебютантка издава друго самостоятелно парче – "Приливи и отливи", което, освен че е първата й балада, е също и нейното предложение за инициативата "Зелената песен на България", организирана от N-JOY, Z-Rock, Jazz FM и Оперативна програма "Околна среда 2007-2013".

Всичко това, разбира се, е само началото, тъй като Михаела, подобно на своята любимка Мария Илиева, започва да развива музикалната си кариера изключително млада и има пред себе си бъдеще на една сцена с изключително много слушатели, които са жадни за талантливи изпълнители.

Сподели.