Microsoft сваля цената на Xbox One, пуска компилация с "безплатна" Titanfall

Pinterest LinkedIn +

Microsoft обяви първата промяна в цената на Xbox One в низходяща посока от премиерата на конзолата през ноември 2013 година, както и ексклузивната оферта Xbox One Titanfall bundle, чрез която новите собственици на устройството ще получат безплатно копие от Titanfall.

Промяната ще влезе в сила на Острова на 28 февруари 2014 година и се изразява в спад от 30 британски лири, или иначе казано вместо за £429.99 след тази дата потребителите ще могат да се сдобият със системата за домашен гейминг срещу £399.99. Същата е цената и на компилацията, която ще включва още Kinect, стандартните Chat Headset и безжичен контролер на One и едномесечен абонамент за Xbox Live Gold.

Xbox One дебютира в Европа на 22 ноември 2013 година и, макар да се продава двойно по-бързо спрямо Xbox 360, отстъпва значително по този показател на PlayStation 4 – конкурентната конзола на Sony, чиято цена е по-ниска от самото начало.

Titanfall ще излезе за One на 13 март, а две седмици по-късно - и за Xbox 360. Играта вече спечели повече от 80 награди и е едно от най-очакваните заглавия на годината. От Microsoft са убедени, че Titanfall "ще продава конзолата" и мнозина ще се решат на покупката на One с конкретната цел да играят Xbox ексклузивния шутър от първо лице на Respawn Entertainment на нея. Безплатният абонамент за Xbox Live Gold също е обвързан с Titanfall, тъй като играта има единствено мултиплеър режим на игра.

Сподели.