Michel Hazanavicius (The Artist) обяви следващия си проект

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на номинирания за шест награди Златен глобус 2012 чернобял ням комедиен филм The Artist, Michel Hazanavicius, работи по римейк на отличената с Оскар драма от 1948 година -The Search на Фред Зинеман.

44-годишният френски филммейкър смята да осъвремени оригиналната история за майка, издирваща своя син, оцелял от концентрационните лагери през Втората световна война, пренасяйки събитията в Чечня.

Главните действащи лица в неговия прочит на филма отново ще са майка и нейния млад син, като изборът му за главната женска роля вече е направен – в образа на служителка на неправителствена организация, базирана в раздираната от военни конфликти ислямска държава ще се превъплъти неговата съпруга, Berenice Bejo, която участва и в The Artist.

Въпреки че още е в съвсем начален етап на продукция, Hazanavicius акцентира върху намерението си да създаде "напълно различен филм от The Artist", избирайки по-традиционен подход (снимайки многоцветно, с диалогична форма на общуване между героите).

Предстои да стане ясно, кога и къде ще започнат снимките на лентата, а междувременно още в края на февруари по големите екрани ще излезе нов филм, частично режисиран от него - Les infidèles, представляващ компилация от късометражни кино творби на различни творци в комедийния жанр, обединени от темата за изневярата.

Bejo, от своя страна, в момента е ангажирана на снимачната площадка на филма Populaire, работейки с режисьора Regis Roinsard. 

Сподели.