MGMT се завръщат с трети албум през юни

Pinterest LinkedIn +

Американската сайкъделик рок група MGMT подготвя трети албум, който ще излезе през юни 2013 година.

Двамата основатели Андрю ВанВайнгардън (Andrew VanWyngarden) и Бенджамин Голдвасер (Benjamin Goldwasser) съобщиха, че са се "усамотили" в хижа край Бъфало с продуцента Дейв Фридман (Dave Fridmann), който е работил с The Flaming Lips и Mercury Rev и заедно са подготвяли новите парчета.

Третият албум ще носи името на бандата MGMT и според музикантите е "много странен резултат от няколко импровизирани джем-сешъна".

"Понякога експериментирахме, свирейки по 5 часа без прекъсване. Не се опитваме да правим музика, която всички ще разберат на първо слушане", обясни Голдвасер.

Вече станаха ясни и имената на две от песните в албума - Alien Days, Mistery Disease и Instrospection, която ще бъде кавър на Faine Jade.

Дебютът на MGMT Oracular Spectacular (2007) се продаде в над 1 милион копия в цял свят, постигайки златни и платинени статуси в редица държави, включително САЩ, Австралия и Великобритания, а освен това попадна в списъка на 500-те най-велики албума за всички времена според Rolling Stone.

Вторият албум на бандата от Кънектикът Congratulations (2010) не постигна същия комерсиален успех, но пък отново донесе много хвалби от критиката.

Сподели.