"Междузвездни войни: Последните джедаи", или 8 причини да гледате Епизод VIII

Pinterest LinkedIn +

Определян като най-добрия от новите епизоди на сагата, "Междузвездни войни: Последните джедаи" (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) е всичко, което ни се искаше да бъде, и дори малко повече. Няма да ви разваляме удоволствието от гледането с излишни спойлери, но ще ви дадем 8 основателни причини да се втурнете към най-близкото кино.

Въпреки малко мрачното заглавие, Епизод VIII е изнендаващ в много отношения и както става ясно още от трейлъра, няма да свърши така, както очаквате. Този път режисурата и сценарият са поверени на Райън Джонсън, който, трябва да признаем, се е справил блестящо.

Накратко, "Междузвездни войни: Последните джедаи" е достойно продължение не само на "Силата се пробужда", но и на цялата поредица, защото съчетава зрелищността на "Отмъщението на ситите" с философията на "Нова надежда". 

Ако това не е достатъчно, предлагаме ви още 8 добри причини да гледате "Последните джедаи".

1. Финалът на "Силата се пробужда" ни остави в очакване. Рей намери Люк Скайуокър, само че така и не видяхме неговата реакция. Е, сега ще я видите. Освен това ще получите отговорите на по-голямата част от въпросите, които предишният епизод остави отворени и поне част от тях със сигурност ще ви изненадат. 

2. Не харесвате Адам Драйвър? Това е чудесно, значи Епизод VIII е точно това, от което имате нужда, за да можете спокойно, макар и през зъби, да заявите: "Да, добър актьор е, обаче въпреки това изобщо не го харесвам". Колкото до персонажа му Кайло Рен, той също ще продължи да провокира противоречиви чувства.

3. За сметка на това Оскар Айзък е страхотен, а добрата новина е, че в новия епизод ще видите много повече сцени с непокорния Поу Дамерон, все така очарователно напомнящ в поведението си за младия Хан Соло.

4. Странни същества. Вселената на Star Wars винаги е била пълна с необикновени създания − някои ужасяващи, други очарователни. Последното важи с пълна сила за мъничките пингвиноподобни порги. Те населяват планетата, на която Люк Скайуокър живее в изгнание, и са колкото сладки, толкова и забавни.

5. Именно хуморът, който винаги намира място в сагата, е една от основните причини да я обичаме толкова. Да, в нея има философия, екшън, напрежение, драматизъм, но винаги е имало и забавни моменти. Епизод VIII не прави изключение.

6. Освен това може да се похвали с майсторски изпипани визуални ефекти, което важи не само за мащабните космически сцени, но и за цялостната визия на филма. Епизод VIII е не само по-дълъг от "Силата се пробужда", но и по-красив.

7. Бенисио дел Торо. С малка, но важна за сюжета роля, Бенисио дел Торо е едно от новите попълнения в поредицата, а "Последните джедаи" ни остави с впечатлението, че може да го видим и в следващия филм.

8. Където има светлина, има и мрак. В това отношение Епизод VIII е внимателно балансиран между тъмната и светлата страна на силата, между двете гледни точки към една и съща история. Освен това финалът (имаме пред вид последните 2-3 минути от лентата, а не развръзката) е брилянтен. И ще ви остави в напрегнато очакване на продължението на историята, но по един съвсем различен начин.

Накрая остава единствено да кажем, че наред с новите герои ще видите и завръщането на един от легендарните персонажи на сагата. И да ви пожелаем приятно гледане! May the Force be with you!


Сподели.