Мат Смит напуска Doctor Who в края на 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

След четири години прекарани в образа на Доктора в sci-fi сериала на BBC - Doctor Who - британският актьор Мат Смит (Matt Smith) ще преотстъпи култовата роля на друг актьор.

На Смит му предстоят още две участия като 11-ия Доктор - в специалния епизод по случай 50-годишнината на поредицата, който ще бъде излъчен на 23 ноември 2013 г, както и в коледния епизод, когато ще бъде представен и неговият наследник.

"Doctor Who беше най-невероятното преживяване за мен като актьор и като човек и всичко се дължи на екипа и феновете на сериала. Изключително благодарен съм на колегите ми, с които работим неуморно, за да дадем на феновете най-доброто.

Тук намерих много приятели и се гордея страшно много с това, което постигнахме за последните четири години.", споделя актьорът в изявлението си по повод своето напускане.

Той не пропуска да благодари на настоящия главен сценарист и режисьор Стивън Мофат (Steven Moffat), който поема воденето на Doctor Who именно с дебюта на Смит през 2010 г. и вероятно ще въведе следващия Доктор в осми сезон.

Тепърва предстои да бъде обявено кой ще бъде следващият Доктор - един от моментите, направили шоуто класика в sci-fi жанра.

Сподели.