Massive Attack записват саундтрак и нов албум

Pinterest LinkedIn +

Това лято Massive Attack имат няколко концертни изяви. Те ще бъдат водеща група на няколко музикални фестивала, най-близкият от които е Exit Noise, в Нови Сад.Другата новина е, че те скоро ще влязат в студио, за да запишат петия си поред студиен албум, който по план график трябва да излезе през пролетта на следващата година. Очаква се той да бъде една истинска изненада за феновете, имайки предвид минорните настроения на последния им албум “100th window”, който излезе миналата година.

Междувременно, те също така, са написали и саундтрака към новия филм на култовия френски режисьор Люк Бесон. Филмът ще бъде пуснат към края на тази година и се казва “Danny the Dog”.
Режисьор e Луис Летериер (познат от филма “Транспортер”/ The Transporter), а сценаристи са Люк Бесон и Робърт Марк Камен познати от “Транспортер”, “Целувката на дракона” и “Петият елемент”). Оператор е Пиер Морел ( също познат от “Транспортер”), а режисьор на екшън-сцените е Yuen Woo-ping (познат от “Кил Бил”/ Kill Bill, “Матрицата”/ The Matrix). Във филма участват Джет Лий, Морган Фрийман, Боб Хоскинс, Кери Кондон, Скот Адкинс, Кристиан Газио, Скот Адкинс, Силвио Симак, а бюбжетът му е 42 милиона долара.

Това е историята на едно момче Дани (Джет Лий), което е израснало без никакво нормално човешко обучение. Съзнанието и личността му са като на 10-12 годишно дете и единствения урок, който е получавало някога е как да се бие. Третиран като куче от своите шефове, Барт (Боб Хоскинс) има задължението да води Дани (на каишка!) на незаконни битки в частни хазартни клубове. Там, в гладиаторски стил, като добре обучена бойна машина, той е непобедим шампион. По този начин Дани печели пари за Барт. Морган Фрийман играе сляп човек, който се грижи за Дани и го учи на нещата от живота чрез музика.


Инфо: Анимато Мюзик
Сподели.