Marilyn Manson срещу всички богове

Pinterest LinkedIn +

Известни са датите и градовете за предстоящото европейско турне на идолизирания американски шоумен Мерилин Менсън (Marilyn Manson).

То е наречено "Marilyn Manson Against All Gods" и ще стартира на 27 май, с концерт в Мадрид, Испания, където той и групата му, сформирана през 1989 година, ще бъдат хедлайнери на рок-фестивала Festimad.

Въпреки протестите на родителите и религиозните граждани, още през 70-те години гастролиращите на стария континент изпълнители с подобен шок-имидж Алис Купър, Kiss и Black Sabbath, са успели да внушат на испанските католици и английските пуритани, че не е нужно да се плашат от визията им, тъй като в света съществуват далеч по-страшни неща.

След Испания, Мерилин Менсън ще участва в тридневния "Super Bock Super Rock Festival", в Лисабон (Португалия), заедно с Iggy Pop, Slayer, Prodigy, System Of A Down, Incubus, Black Eyed Peas, Moby и др. На двата немски фестивала "Rock Am Ring" (Нюрбургринг) и "Rock Im Park" (Нюрнберг), освен него ще участват Green Day, R.E.M., Weezer, Maroon 5, Motley Crue, Velvet Revolver и др. Още по на север, в малкия финландски град Сейняйоки, Менсън ще участва отново в рок-фестивал.

Преди включването си в два от най-известните британски фестивала Leeds (26 август) и Reading (28 август), заедно с Black Rebel Motorcycle Club, Queens Of The Stone Age, Pixies, The Killers, The Charlatans, NOFX, Foo Fighters, Kings Of Leon и др., Менсън ще атакува Русия.

Московският олимпийски спортен комплекс за втори път предлага сцената си на скандалния музикант, след нашествието му през 2001 година. Обявена дата е 21 юни. Ударът на суперзвездата срещу империята този път ще е двоен - московския гиг ще бъде предшестван от първи контакт с публиката на Санкт Петербург, ден по-рано.

Последната обявена засега дата от европейското турне е 31 август, когато заедно с Iron Maiden ММ ще забият в Дъблин (Ирландия). Oчаква се скоро на официалния сайт на групата да бъдат обявени и още дати.

Междувременно, филмът на Азия Ардженто (Asia Argento) "The Heart Is Deceitful Above All Things", в който участва и Мерилин Менсън, бе показан премиерно на фестивала в Кан.

В лентата, снимана по едноименната автобиографична книга на писателя JT Leroy, са се снимали още самата Азия Ардженто, актьорите Уйнона Райдър, Питър Фонда, Майкъл Пийт, Джими Бенет и други. Менсън за първи път се появява без грим и естествено, играе лош персонаж.

Менсън е голям фен на Азия Ардженто (дъщеря на хоррор-режисьор Дарио Ардженто). Тя е режисирала скандалния клип на "(s)Aint", който излезе катое бонус на DVD-то "Lest We Forget" (2004).

"The Heart Is Deceitful Above All Things" ще се появи на екран в САЩ и Канада през есента.
Сподели.