Marilyn Manson: "Ако изляза на сцената без грим, все едно съм излязъл по пантофи"

Pinterest LinkedIn +

Броени дни преди гостуването на Marilyn Manson и неговата група в България суперзвездата отговори ексклузивно на въпроси на Avtora.com

Шоуто на Мarilyn Manson ще се състои на 4 юли на столичния стадион "Aкадемик", като в ролята на съпорт на известния шок-рокер ще се изявят готик идолите Type O Negative. Събитието ще предложи изява и на родните индъстриъл лидери Alien Industry.


19.06.2007 г.

Avtora.com: Знаеш ли, че имаш хиляди фенове в България?


Marilyn Manson: Радвам се, че въпреки че никога досега не съм бил в България, толкова много хора ме харесват, както твърдите. Благодаря ви!


.: По време на "Студената война" нашата страна беше в "другия лагер". Прави ли този факт концертите ти в бивши комунистически държави по-специални?

ММ: О, със сигурност не. Политиката и режимът на управление на една страна не са това, което ме интересува най-много. Дори се старая да не засягам политически теми по никакъв начин. Най-важно за мен е как хората приемат музиката ми, защото преди всичко съм музикант и творец, а чак след това - човек с някакви социални позиции.


.: Толкова много години си на сцената - изморен ли си? Да очакваме ли прочутото ти шокиращо поведение на сцената в София?

ММ: Да съм изморен? Не. Човек се изморява, когато влага само физическо усилие - независимо с какво се занимава. Аз със сигурност влагам предимно емоции и го правя абсолютно доброволно, хахаха! Наистина, не се чувствам изморен ни най-малко. А на сцената в София ще видите Мерилин Менсън. Да не би да сте очаквали нещо по-различно?


.: Кои музиканти ще излязат заедно с теб на сцената за концерта на 4 юли?

ММ: Обичайните заподозрени.


.: Ще споделиш ли подробности около новия ти имидж – този от клипа на "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)", който е доста емо? Изпитваш ли някаква носталгия, както впрочем много от феновете ти, по стария имидж - например този от "Antichrist Superstar"?

ММ: Целият свят се променя с всяка изминала секунда. Като артист винаги съм се стремил към новото и нестандартното. Не желая да стоя на едно място, никога не съм си го помислял дори. За мен е повече от естествено да се променям непрекъснато и всеки ден да съм различен. Не, не изпитвам носталгия. Мразя да се връщам назад.


Marilyn Manson Снимка: Universal/Virginia Records

.: Не звучи ли "Eat Me, Drink Me" малко канибалски? Каква е идеята на това заглавие?

ММ: Със сигурност сте чели най-различни интерпретации в медиите, защото този въпрос ми го задавт непрекъснато. Заглавието беше провокирано от една доста шокираща история, в която наистина има намесен канибализъм. Определено беше много фрапиращо даже и за мен, въпреки, че хората ме приемат като вампир, зомби, кръвопиец и какъв ли още не. Но предпочитам всеки, който слуша албума, да си направи свое собствено тълкуване на името. Може би така е по-добре.


.: За касапницата в Columbine High School през 1999 г. обществото обвини теб. Сега за престрелката във Вирджиния обвиниха видеоиграта "Counter Strike". Писал си музиката към играта "Area 51" . Не се ли притесняваш, че хората могат да бъдат манипулирани много лесно?

ММ: Да, това беше много потресаваща история. Незнайно защо пресата гръмна, че двамата тийнейджъри са слушали моя музика, която ги е нахъсала да убият толкова хора. Според мен това беше умишлено хвърлен прах в очите на хората, за да се потули фактът, че в същия този ден Америка масово бомбандира Косово и стотици невинни хора бяха убити. Да, хората се манипулират много, много лесно. Тъжно е, но е истина.


.: А ти като артист не си ли също един вид манипулатор? Каква е разликата между манипулация от страна на артиста и тази от страна на политиците?

ММ: Манипулатор звучи доста гадно. Да манипулираш някого значи да го принудиш въпреки желанието му да направи нещо или да започне да мисли по определен начин. Аз никого не карам насила да ме слуша, още по-малко да ме харесва. Изключително много ценя свободата и никога не бих си позволил да я отнема от някого. Да, провокирам, шокирам, скандализирам масовата общественост, но всеки е свободен сам да реши дали да ме приеме или да ме игнорира.


.: В последно време настъпиха доста промени в личния ти живот. Как се чувстваш сега?

ММ: В хармония със себе си.


.: Не е ли изморително всичко, свързано с ежедневното ти преобразяване – имидж, костюми, грим?

ММ: Изглеждам ли ви изморен? Напротив. Гримът е част от моето артистично аз. Ако изляза на сцената без грим, все едно съм излязъл по пантофи... Нелепо е, нали?


.: Какъв е животът на Мерилин Менсън – по-лесен или по-труден от този на останалите хора?

ММ: Съвсем нормален. Със сигурност по света има хора, които живеят много по-трудно от мен, а също и такива, които са много по-красиви, по-богати и по-щастливи от мен. Но защо трябва да правим този анализ? Всеки се стреми да подреди живота си така, че да се чувства уютно в него - независимо дали е труден или лесен. И аз като всеки нормален човек се опитвам да постигна същото за себе си.


.: Би ли разказал нещо повече за предстоящия ти филм на ужасите "Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll"?


ММ: Никога не говоря предварително за проектите си. Никога!


.: Поддържаш ли все още някаква връзка с Туиги Рамирес (Twiggy Ramirez)? Какво мислиш за най-новия албум на Nine Inch Nails?

ММ: Виждаме се рядко. За мен отношенията ни никога не могат да бъдат по-различни от такива между бивши колеги. Пожелавам му успех, защото той свири добре. А за последния албум на Трент (Trent Reznor), освен че е гениален, не мога да се сетя какво друго да кажа. Така или иначе целият свят е наясно, че всичко, което прави Мистър Резнър, е гениално. Кой съм аз, та да твърдя нещо по-различно?


.: Искаш ли да кажеш нещо специално за феновете си в България?

ММ: Да, приятна вечер и Sweat Dreams!


Интервюто е осъществено със съдействието на Sofia Music Enterprises
Сподели.