Мария Илиева: Всяко решение в X Factor променя съдби и определя бъдещето на българската музикална индустрия

Pinterest LinkedIn +

Поп звездата Мария Илиева отново е част от журито на X Factor. Вижте какво сподели изпълнителката за втория сезон на музикалното шоу в българския телевизионен ефир.

.: Да бъдеш съдия в X Factor за втори път – привилегия или още по-голяма отговорност е това за теб?

Мария Илиева: Усещането да си част от най-мащабния музикален реалити формат в света е несравнимо, а отговорността – огромна.

Всяко решение променя съдби и в немалка степен определя бъдещето на българската музикална индустрия.

За мен е чест да бъда съдия и във втория сезон и нямам търпение да открием новия X Factor на България.

.: Какво искаш да видиш във втория сезон на X Factor?

Мария Илиева: Талантливи и ярки личности, които ясно са осъзнали, че музиката дава смисъл на живота им и са готови да го докажат.

.: Според теб как първият сезон на X Factor промени родния музикален пазар и промени ли го изобщо?

Мария Илиева: Горда съм, че именно участниците в първия сезон на X Factor дадоха началото на своеобразна революция в българската музика.

Факт е, че това е първият формат в България, чиито финалисти стартираха успешни музикални кариери и две години по-късно те все още са №1 във всички класации.

Безкрайно щастлива съм да бъда свидетел на техните успехи и съм сигурна, че тази година X Factor манията ще ни завладее отново и ще бъдем свидетели на появата на още нови музикални звезди.

.: Момчета, момичета, дуети или 25 + – на коя категория искаш да бъдеш ментор този път?

Мария Илиева: Опитът по света показва, че победителят може да бъде от всяка една категория. Затова не бързам да изразявам предпочитания, засега си пожелавам силни и открояващи се състезатели.

.: За теб кой артист (български или световен) е най-яркият пример за това какво представлява X Factor?

Мария Илиева: Ако погледнем истински големите и успели музикални артисти – и български, и световни, отговорът веднага става ясен.

Всеки един от тях има синергията от качества, които превръщат един добър изпълнител в звезда. Точно това търсим и ние. Наричаме го фактора "X".

.: Кое е най-важното, на което вие, успелите изпълнители, можете да научите младите таланти, които тепърва прохождат?

Мария Илиева: На постоянство, дисциплина, вяра в мечтите и здрав труд. Тези качества са ценни и задължителни не само в рамките на шоуто, но и за бъдещата им музикална кариера.

.: 12 години на музикалната сцена, десетки №1 хитове и също толкова признания – кои са следващите върхове, към които се стреми Мария Илиева?

Мария Илиева: Само най-високите!

Сподели.