Мария Цънцарова се мести в „Тази сутрин“, Бесте Сабри и Митьо Маринов поемат „Тази събота“ и „Тази неделя“ по bTV

Pinterest LinkedIn +

Златимир Йочев и Мария Цънцарова са новият екранен тандем в „Тази сутрин“ по bTV 

Сутрешният блок на bTV „Тази сутрин“ започва новия сезон на 4 септември с новa екранна двойка – популярните журналисти на медията Златимир Йочев и Мария Цънцарова. Всеки делничен ден от 6:00 часа сутринта двамата ще представят пулса на обществения живот в страната заедно с останалите лица от нюзрума на bTV Новините, времето и спорта.

За последните две години Златимир Йочев се превърна в едно от най-харесваните лица и спечели доверието на зрителите на bTV в България, твърдят от телевизията. Мария Цънцарова, от друга страна, е един от най-награждаваните журналисти в страната. 

Най-важните теми за зрителите ще намират своето място всеки ден в ефира на bTV до 9:30 часа, след което ще търпят развитие през деня в новинарските емисии и дигиталните канали на медийната група. Новинарите Виктория Готева-Димитрова и Ивайло Везенков ще запознават аудиторията с най-важното от България и света в 06:00, 07:00, 08:00 и 09:00 часа.

Златимир Йочев и Мария Цънцарова са две от нашите емблематични лица. Радвам се да ги съберем като двойка, защото са изявени професионалисти с характер и харизма, които ще се допълват чудесно в микса от теми и новини – независимо дали говорим за представяне на политически, икономически или социални въпроси. Пожелавам им успех и съм уверен, че тяхната енергичност и амбиция ще изведе предаването на още по-високо ниво“ – споделя Антон Хекимян, директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

„Тази сутрин“ е едно от най-харесваните и с висок рейтинг актуални предавания в портфолиото на bTV Media Group. Съгласно данните на ГАРБ, средният годишен аудиторен дял на предаването (за категория А4+) от 2021 г. насам е над 33% за година, като усредненият аудиторен дял за целия период е с 13% повече от този на конкурентната телевизия в същия часови слот. Освен палитрата от разнообразно и полезно съдържание, представяно всяка делнична сутрин на зрителите, „Тази сутрин“ е сертифицирана въглеродно неутрална телевизионна продукция, която се реализира в съответствие със зелените грийн филминг практики за опазване на околната среда.

Междувременно се разпространява и непотвърдена към момента информация, че „Тази събота“ и „Тази неделя“ по bTV ще се разделят и с водещите Жени Марчева и Диана Любенова. Вместо тях водещи на предаванията през уикенда следващия сезон ще бъдат най-новите лица на телевизията - младите репортери Бесте Сабри и Митьо Маринов.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.