Mariah Carey отново на върха на Billboard

Pinterest LinkedIn +

Най-продаваната певица на Хилядолетието Марая Кери (Mariah Carey), успя да стъпи на върха на престижното издание Billboard за 16-ти път в своята кариера с новия си сингъл “We Belong Together”.

Това затвърждава позицията й на най-успешната изпълнителка в Щатите за всички времена. Другите рекорди се държат от The Beatles с 20 номер 1 хита в САЩ и Elvis Presley – с 18. Кралят на рокендролът обаче е първенец по брой седмици на връха – 80, следван от Марая Кери – 62.

Заедно с това “We Belong Together”, включен във вече двойноплатинения й албум “The Emancipation of Mimi” (Вирджиния Рекърдс/Universal Music), е с най-голямо увеличение на продажбите и еърплея за изминалата седмица. Официално песента ще се завърти в бъргарския радиоефир на 30 май.

Марая Кери не е стигала до номер 1 в Билборд Хот 100 от 2000 г., когато го направи с "Thank God I Found You", с участието на Джо и 98 Дигрийс, а с изцяло самостоятелна песен - от 1998 г. с "My All".

Изпълнителката е носителка на множество награди, сред които: 2 “Грами”, 8 Американски музикални награди, няколко Световни музикални награди (включително и за Най-продаван артист на хилядолетието) тя е единственият артист, заставал на # 1 през всяка една година от изминалото десетилетие, което я прави # 1 изпълнителка на 90-те и заради което сп. “Билборд” й присъди наградата Артист на Десетилетието. От появата й през 1990 година тя е продала повече от 150 000 000 албума, сингли и видеокасети по целия свят, като само в Щатите тиражите са й донесли повече от 100 златни, платинени и мултиплатинени статуса.


Инфо: Вирджиния Рекърдс
Сподели.