Manu Chao отново в България

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният французин с испански корени Manu Chao пристига за концерт в България - на 14 април в столичната зала "Фестивална".

Шоуто e организирано от Loud Concerts и е в рамките на турнето Manu Chao La Ventura.

Продажбата на билетите стартира в мрежата на Ticketstream на 21 февруари, като ще бъдат пуснати само 3500 пропуска на цена от 55 лв.

"Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", споделя Manu Chao.

За разлика от повечето музиканти, Manu Chao се отдава на абсолютна импровизация и свобода на творчеството. Музиката му е максимално енергична и трудно попада в една категория - стилова или езикова.

Казва за себе си, че е човек, който се чувства уютно на всяко място по света. Твърди и, че музиката го следва навсякъде, тъй като го прави щастлив.

Manu Chao е "гражданин на момента", антиглобалист, ревностен защитник на различни екологични каузи и яростен критик на комерсиализма. Либералните му убеждения намират изява и в активната му подкрепа за легализирането на марихуаната.
 Смята се за свободен и цени простите неща - в живота и в изкуството. Почита музиката на Боб Марли (Bob Marley).

Сред най-големите хитове на Manu Chao са парчетата Clandestino, Bongo Bong, Je Ne T'Aime Plus, Welcome to Tijuana - от албума Clandestino (1998), който е с платинен статус.

Албумът му La Radiolina от 2007 година пък е с две номинации за Латино Грами - в категориите Best Alternative Music Album и Best Short Form Music Video за песента Me Llaman Calle.


Сподели.