Mamma Mia! (Mamma Mia!)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Германия, Великобритания, 2008, 108’
Режисьор: Филайда Лойд
Сценарий: Катрин Джонсън
С участието на: Аманда Сийфрид, Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт, Стелан Скарсгард, Джули Уолтърс и други.
Комедия, мюзикъл, със субтитри, английски

Музикалната комедия “Mamma Mia!” е филмова адаптация по едноименния касов мюзикъл, базиран на музиката на шведската група ABBA. Режисьор на продукцията е британската театрална режисьорка Филайда Лойд, която е работила и върху оригиналния мюзикъл, представен на сцена за първи път през 1999 г. Главните роли в комедията се изпълняват от Аманда Сийфрид (“Алфа дог”), Мерил Стрийп (“Извличане”), Пиърс Броснан (“Джеймс Бонд”), Колин Фърт (”Английският пациент”) и Стелан Скарсгард (“Карибски пирати”).

Пиърс Броснан приема участие във филма, без дори да е чел сценария, веднага след като разбира, че в него ще играе неговата любима актриса Мерил Стрийп. Специално участие в забавната история записват Бьорн и Бени от ABBA, а изпълнителен продуцент на филма е Том Ханкс (“Войната на Чарли Уилсън”). Веднага след излизането си на екран, филмът постави рекорд за жанра мюзикъл в Северна Америка – печалба от 27,6 млн. долара за премиерния си уикенд.

На малък гръцки остров живее Дона Шер0идан (Мерил Стрийп), която държи хотел и се радва на спокойствието на местната природа. Тя е щастлива, защото скоро нейната дъщеря Софи (Аманда Сийфрид) ще се омъжва за мъжа на живота си. Това, което майка й не знае е, че тя отчаяно търси биологичния си баща, за да го покани на сватбата си. Дона е отгледала момичето сама, но порасналата Софи вече иска да узнае истината.

Прочитайки тайните дневници на майка си, тя открива три мъжки имена, като едно от тях със сигурност е на нейния баща. Софи кани тайно и тримата на сватбата, без да предполага какво ще се случи, когато майка й се срещне на едно място с бившите си любовници. Сам (Пиърс Броснан), Хари (Колин Фърт) и Бил (Стелан Скарсгард) пристигат на тържеството, което ще остане паметно заради всичко онова, което предстои да се случи.


Официален сайт:
http://www.mammamiamovie.com

Сподели.