Мъжката мода в гривните – една тенденция за изявени индивидуалисти

Pinterest LinkedIn +

Носенето на накити отдавна не е привилегия на жените. Даже ако трябва да бъдем особено акуратни, не можем да пренебрегнем факта, че основоположниците на тази практика са именно мъжете. Означава ли това, че те са не по-малко суетни от дамите и можем ли да говорим за ощетяване на тяхната мъжественост?!

Относно суетността, няма как да я отречем по отношение на онази част от мъжкото население, което държи да изглежда добре. А що се отнася до мъжествеността, тя може само да бъде подчертана с уместни бижута. И тук на челно място може да поставим така обичаните мъжки гривни.

Няма съмнение – така им отива

Мъжките гривни са едни от най-подходящите, тачени и предпочитани аксесоари. Премереният хард дизайн и изчистени линии могат да изтъкнат грубата мъжка сила, която най-напред се забелязва в ръцете.

Много мъже предпочитат да носят аксесоара заедно с часовник. Голяма част от тях даже залагат на ефекта на татуировките именно в тази област на ръцете. При рисунките върху кожата се наблюдава все по-разпространена тенденция да се правят на самите длани и дори на пръстите.

Актуалните варианти на гривните се променят с времето, но в основата си остават неизменни. Добре е да бъде подчертана необходимостта от малко по-забележими и груби елементи. Дори и плетките следват тази тенденция, като не позволяват на бижуто да изгуби своята индивидуалност, само защото се оказва прекалено малко за голямата мъжка ръка.

Цветове и форми

Освен двата цвята най-разпространен материал за бижута (злато и сребро), в изработката на мъжките гривни често ще срещнем и други природни елементи. Такива са кожата и дори скъпоценните камъни.

Изхождайки от факта, че от създаването си мъжът е предопределен за ловец, умеещ да оцелява в негостоприемната околна среда, подобни материали са особено подходящи. Те изглеждат като естествено продължение на личността и въплъщават в себе си именно мъжкото начало.

За кого са предназначени

Всеки един мъж, независимо от стила и възрастта си, може да носи гривни. Днес е често срещана практика даже на малките деца (и дори бебета) да се подаряват гривни. Те често са с някаква гладка повърхност, на която може да се гравира името на притежателя.

В по-зрял етап от живота на мъжа, предпочитанията стават строго индивидуални, но те със сигурност не са преимущество на малцина избрани. Ако и вие сте склонни да проявите малко индивидуализъм, може да разгледате някои от топ модните хрумвания на Shine.bg.

Помислете и за вашата половинка, защото това е мястото, от което може да се снабдите със следващия впечатляващ подарък. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.