Майката на Майкъл Джексън съди промоутъра AEG за небрежност и лоши медицински грижи

Pinterest LinkedIn +

Майката на Майкъл Джексън (Michael Jackson) подаде иск срещу промоутърската компания AEG, организатор на неосъществилото се турне на звездата - This is it, в лондонската зала О2 през 2009 година.

Според Катрин Джексън, AEG не са осигурили необходимите медицински грижи на легендата и са проявили небрежност, наемайки доктор Конрад Мъри (Conrad Murray) за негов личен лекар, без да се уверят в компетентността му.

В съдебния иск, подаден от името на майката на Джексън и трите му деца, се казва още, че AEG носят отговорност за действията на Мъри, тъй като подписаният договор е налагал на компанията законовото задължение да се грижи за здравословното състояние на Майкъл Джексън.

Катрин Джексън желае от AEG да изплатят обезщетение и за емоционалните щети, нанесени на сина на поп иконата - Принс Майкъл, станал пряк свидетел на смъртта на баща си. Говорителят на компанията, Майкъл Рот, отказа да коментира случая.

Майкъл Джексън почина внезапно на 25 юни 2009 година, седмици преди старта на прощалното му турне This is it в английската столица.

Срещу д-р Конрад Мъри са повдигнати обвинения за непредумишлено убийство, като според тях, лекарят е инжектирал смъртоносна доза пропофол на звездата с цел да му помогне да заспи. Заседанието по делото срещу Мъри ще се състои през януари 2011 година, а ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от до 4 години затвор.

Сподели.