Майкъл Джексън отново е рекламно лице на Pepsi, кампанията идва и в Европа

Pinterest LinkedIn +

Майкъл Джексън (Michael Jackson) отново ще бъде рекламно лице на Pepsi - близо 30 години след първата си поява в кампания на компанията за газирани напитки като член на Jackson 5.

Силуетът му ще бъде отпечатан на един милиард кена Pepsi, които ще бъдат разпространени поетапно в Китай, САЩ, Азия, Южна Америка и Европа.

Инициативата е част от кампанията Live for Now на Pepsi и ще изиграе ролята на трибют към покойния изпълнител по повод 25-та годишнина от рилийза на седмия му студиен албум Bad – първият дългосвирещ запис, произвел пет Hot 100 No.1 сингъла с над 30 млн. продадени копия в цял свят.

Pepsi, наследниците на Джексън и Sony Music си партнират в осъществяването на кампанията, която ще включва издаването на нови миксове на парчета от Bad и игри с награди - билети за шоуто Michael Jackson: The Immortal World Tour на Cirque du Soleil.

Въпреки че допринася за популярността му, колаборацията между Pepsi и Майкъл Джексън има трагични последствия за Краля на попа, тъй като по време на снимките на рекламен видеоклип през януари 1984 година, звездата става жертва на инцидент с пиротехника, получавайки изгаряния втора степен на скалпа си.

Счита се, че именно тази травма довежда до пристрастяването му към болкоуспокояващите. Pepsi заплащат обезщетение на Майкъл Джексън в размер на $1.5 млн., което той дарява на Brotman Medical Center в Кълвър Сити, Калифорния.


Сподели.