Майкъл Бублей свали Ейми Уайнхаус от върха на UK Top 40

Pinterest LinkedIn +

Коледният албум на Майкъл Бублей, който се очертава като втория най-продаван дългосвирещ запис в света за 2011 година, въпреки че се появи на бял свят близо 10 месеца след "21" на Адел и половин година след Born This Way на Lady Gaga, регистрира най-многочислени продажби на Острова през седмицата преди Коледа.

С 269 000 копия (ръст от 42% спрямо предходната седмица), Christmas се завърна на върха на UK Top 40, където се разписа и през ноември, три седмици след издаването му във Великобритания.

На тази позиция миналата седмица дебютира първият посмъртен албум на Ейми Уайнхаус, Lioness: Hidden Treasures, включващ неиздавани досега песни, в това число дуетното изпълнение на класиката Body and Soul на покойната звезда с Тони Бенет, съдържащо се и в неговия нов албум - Duets II. В предколедното издание на UK Top 40, Hidden Treasures заема второ място, непосредствено пред Mylo Xyloto на Coldplay, който се е изкачил с пет места спрямо предходната седмица.

Петият студиен албум на британската банда се появи едновременно с Christmas на Бублей и дебютира на върха на британската класация, без оттогава досега да се е завръщал там.

Следващите три заглавия в челната десетка на актуалното й издание заемат позициите, на които се намираха и в предишното – In Case You Didn't Know на Оли Мурс е на четвърто място, Talk That Talk на Риана – на пето, а "21" на Адел – на шесто, като и те, и подгласниците на Christmas са регистрирали над 100 000 продадени копия.

Нито едно ново заглавие не дебютира в Top 40 Аlbums, докато в чарта за сингли фигурират три, едното от които е новият му лидер.

Очаквано, кавър версията на Cannonball на Деймиън Райс в изпълнение на финалистките от току-що завършилия X Factor - Little Mix, дебютира на първа позиция, като при това регистрира най-успешната първа седмица сред синглите, издадени през цялата 2011 гoдина – 210 000 продадени копия. Оригиналът на Райс също се е завърнал в Top 40, при това на същата 19-та позиция, на която се появи и през 2004 гoдина след първото му преиздаване.

Вторият сингъл, който дебютира в текущото издание на британския чарт (под No.8), също е кавър версия – Hurt на Nine Inch Nails в изпълнение на Леона Люис, чиято интерпретация се появява девет години след тази на Джони Кеш. Третият е Mama Do The Hump на Rizzle Kicks, поставен на 18-то място.

Обратно в Топ 10 – зад Little Mix с прогрес от пет позиции се намира Paradise на Coldplay, на трето място е Dance With Me Tonight на Оли Мурс, на 4-то е Dedication to my Ex на Lloyd, a на пето – We Found Love на Риана, един от най-продаваните сингли на Острова през 2011 година.


Сподели.