MadWorld

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Third Person Action
Година: 2009
Произв./Изд: Platinum Games/SEGA
Платформа: Wii

За играта: 

 

След издържания в грайндхаус стилистиката House of the Dead: Overkill, отвоювал си място в Рекордите на Гинес като играта с най-много псувни в историята, конзолата за цялото семейство Wii, се сдоби с второ поредно ексклузивно заглавие, което трудно може да мине за семейна игра.

MadWorld не е просто екшън, в който има насилие. MadWorld е игра, базирана изцяло върху насилието. Игра, в която мотото за геймъра би следвало да бъде "Колкото по-кърваво и жестоко, толкова по-добре".

Зад тази виолентна фиеста стоят хората от бившето Clover Studio (Okami), които не изневеряват на себе си, поднасяйки ни за пореден път едно зверски оригинално, адски шантаво и невероятно магнетично заглавие.

В MadWorld на теб се пада ролята на протагониста Джак – едро момче с буен нрав и бензинова резачка, прикачена към дясната му ръка – участващо в зловещо рeалити шоу, идеята в което е да убиеш всеки, попаднал пред погледа ти. Тук влиза в сила и гореспоменатото мото, защото колкото по-креативни са издевателствата над жертвите, толкова повече ще се покачва зрителският интерес.

Въпреки че първоначално всичко е замаскирано като безмозъчна касапница, сюжетната основа на играта се оказва далеч по-стабилна от очакваното. Ще научиш какво точно се крие зад смъртоносното рeалити и какви са мотивите на Джак, за да се забърка в цялата каша. И като цяло, ще се забавляваш изключително много.

 

Графика и звук:

 

Хардуеърната немощ на Wii, несъпоставима по никой начин с "батковците" му PLAYSTATION 3 и Xbox 360, е компенсирана от невероятния визуален стил на играта. MadWorld е издържан в Sin City комиксова стилистика, като всичко е черно-бяло с единственото изключение на магнетично алената кръв, разплискала се в почти всеки игрален кадър.

Саундтракът съчетава в себе си невероятно агресивно съчетание от хип-хоп и индъстриъл и по прекрасен начин допълва цялото свръх адреналиново изживяване. Коментаторите от студиото, обясняващи на зрителите какво точно се случва, докато избиваш враг след враг са директно попадение в десятката и няма никакъв шанс глупостите им да ти омръзнат.

 

Геймплей:

 

Както казах, играта е фокусирана изцяло и единствено върху насилието. В MadWorld няма нищо, което да отклони вниманието ти от целта, а именно – да превърнеш всеки изпречил се пред очите ти враг в кървава пихтия по най-атрактивния за зрителите начин.

Във всяко едно ниво основната ти цел е да натрупаш определено количество точки рейтинг, за да продължиш нататък. А начините, по които можеш да угодиш на кръвожадните зрители са много и разнообразни.

От класически неща, като забучване на някой нещастник върху стена от шипове, засилването му между смъртоносните перки на огромен вентилатор или смазване с помощта на преса до далеч по-изобретателни неща, като хвърлянето в аквариум с пирани или забучването на цял пътен знак в главата му.

Всичко в
MadWorld е преувеличено до комиксови крайности, което определено радва дивашки много. Wii контролът е използван по най-добрия възможен начин, защото надали съществува друга игрална периферия, даваща ти възможност да наподобиш с подобна агресивна точност движението, с което – примерно – Джак чупи нечий гръбнак.

Фактът, че реално пресъздаваш всяко едно движение на героя си до такава степен те вкарва в играта, че по някое време като нищо ще повдигнеш бръмчащия като бензинова резачка уий-моут, очаквайки да видиш кръвта по него.

 

Плюсове:

 


         ●    Играта е бърза, надъхваща, свръх адреналинова. 
               Добавяйки към всичко това уникалната контролна 
               схема  достигаме до логичното заключение: Ако 
               искаш да убиваш  –
MadWorld е най-правилният
               възможен избор.

          ●   Историята се оказва толкова изненадващо добра, че 
               края на играта със сигурност ще гледаш на
              
MadWorld по съвсем различен начин.

 

Минуси:

 

          ●    Неподатливата на контрол камера може да бъде 
                доста  изнервяща

          ●    Играта е изключително кратка. Минава се за не
                повече от пет-шест часа. Факт е, че винаги
                можеш да я минеш отново на по-висока трудност
                или да се порадваш на мини игрите в
                мултиплеърния режим, но като цяло –
                не получаваш достатъчно за парите си.

Сподели.