Madonna проговори за скандалната сцена с разпятието

Pinterest LinkedIn +

Малко преди края на световното турне на Madonna “Сonfessions”, което постави рекорд като най-доходоносното в историята, изпълнителката направи изявление относно така коментираната сцена с разпъването й на кръст.

"Много съм благодарна, че моето шоу беше така добре прието по целия свят. Но изглежда има многобройни погрешни тълкувания на моята поява на кръста и аз исках да обясня това веднъж и завинаги.

Има момент в моето шоу, където трима от моите танцьори се ‘изповядват’ (confess) или споделят мъчителни преживявания от тяхното детство, които напълно са преодолели. Следва моята 'изповед' на Кръста, от който в крайна сметка слизам. Това не е подигравка към Църквата. Това не е по-различно от това човек да носи кръст или “да си носи кръста”, както казва Библията. Моето изпълнение не е нито анти-християнско, нито светотатствено или богохулно. Напротив, то е моята молба към публиката, с която да окуража хоарата да си помагат един на друг и да видим света като едно цяло. Вярвам в сърцето си, че ако Иисус беше жив днес, той щеше да прави същото нещо.

Моето специално намерение е да привлека вниманието към милионите деца в Африка, които умират всеки ден и живеят без грижа, без лекарства и без надежда. Моля хората да отворят сърцата и умовете си, за да участват по какъвто начин могат.
Моля, не съдете без да сте видели моето шоу",
завършва изявлението на звездата.

Очаква се NBC да излъчи лондонското шоу на Мадона от "Confessions Tour" през ноември. Медията все още не е потвърдила решението си дали да включи сцената с кръста в предаването.

Междувременно Мадона планира да отиде в Ню Йорк в края на октомври, за да промотира новата си детска книга "The English Roses - Too Good To Be True" и също така обяви своите планове за пътуване до Малави за няколко седмици през ноември, за да участва при построяването на сиропиталище и център за грижи за деца от тази страна (www.raisingmalawi.com).

Сподели.