Lumix G6 – още едно Micro 4/3 фото-бижу от Panasonic

Pinterest LinkedIn +

Нова година – нов Lumix G модел. Така вървят нещата напоследък и макар ъпгрейдът на миналогодишния Micro 4/3 флагман G5 към новия G6 да е сравнително минорен, добавките и подобренията, които Panasonic предлагат на феновете си, са повече от добре дошли.

По отношение на използвания сензор компанията е заложила на класическата максима "Ако не е счупено, не го поправяй". G6 използва същия 16.05 МР Live MOS сензор, на който разчита и G5, но в комбинация с много по-мощен Venus Engine алгоритъм за обработка на изображения и значително подобрен електронен визьор.

Сред другите интересни различия се нареждат вградените Wi-Fi и NFC модули за безжична комуникация, изобилието от креативни режими за снимане, малко по-ергономичното и солидно тяло, както и по-високата скорост на серийно заснемане – до 7 кадъра в секунда.

Вграденият дисплей/визьор на G6, макар и със същия диагонал и резолюция като този на G5, вече използва OLED матрица (вместо LCD) и в резултат е по-ярък и пести енергия. Той отново е със сензорна повърхност, но Panasonic са използвали значително по-чувствителната електростатична тъч технология за реализацията на тази функция вместо една идея по-тромавата резистивна в G5.

При това добрата новина е, че цената на Lumix G6 се запазва все така атрактивна за камера от подобен клас – тя ще се предлага за около 960 долара в комплект с 14-142 мм китов обектив.


Сподели.