Луисид дрийминг със сюрреалистичните фотографии на Ари Фарарой от Burning Man 2014

Pinterest LinkedIn +


Самият Ари Фарарой - пътуващ фотограф, чиито маршрути трудно могат да бъдат проследени, но който е обиколил Северна и Южна Америка, а неотдавна и Турция - определя тази своя серия снимки от Burning Man 2014 като "сюрреалистична".

В действителност всяко визуално свидетелство за това с нищо несравнимо събитие, провеждащо се ежегодно в Блек Рок Дезърт, е такова, защото самият Burning Man е една друга реалност, която се отваря, подобно на портал, към друго измерение в Северна Невада за период от една седмица - от последния понеделник на август до първия понеделник на септември. А вече са направени десетки, ако не и стотици хиляди.

И въпреки това си струва да видите 16-те, които Ари публикува в Bored Panda пет месеца след Burning Man 2014, събирайки над 25 000 харесвания само за 48 часа.

Дали и с какво е експериментирал мистериозният фотограф (биографичната справка, до която дава достъп, е крайно оскъдна) по отношение на субстанциите, с които е хранил организма си през тази гореща и песъчлива седмица, можем само да гадаем. Но се вижда и с невъоръжено око, че е експериментирал извънредно умело с камерата си и при постпродукцията на всяка снимка, създавайки изображения с особено силно въздействие най-вече чрез необичайната перспектива и халюциногенни светлинни ефекти.

Самият той обяснява, че е търсил конкретно внушение, разкриващо емоциите му, и че се надява през 2015 година да се завърне в Блек Рок Дезърт. Можем само да му го пожелаем (не без завист). А в един идеален сценарий може би ще го срещнем някъде под Темпъла, докато си прави селфи...

Сподели.