Лу Рийд: Феновете на Mеtallica искат скалпа ми!

Pinterest LinkedIn +

Бившият фронтмен и китарист на The Velvet Underground, Лу Рийд (Lou Reed), разкри в интервю, че е станал обект на постоянни заплахи от страна на феновете на Metallica, разгневени от колаборацията помежду им в току-що издадения дългосвирещ запис Lulu.

По неговите думи, много от тях дори не са чули албума, който бе пуснат за свободно прослушване две седмици преди появата му, но въпреки това му пожелават "мъчителна смърт".

Lulu излезе в Европа на 31 октомври, а ден по-късно се появи и в САЩ, което означава, че би трябвало да дебютира в Billboard 200 в средата на другата седмица. Записът е вдъхновен от творчеството на немския драматург Франк Феденкинд и включва 10 парчета с общо времетраене от близо 90 минути.

Рийд твърди, че негативните реакции на публиката не го обезсърчават, тъй като не за първи път се сблъсква с подобни, сравнявайки отрицателната нагласа към Lulu с отношението към шестия му солов албум – низвергнатият от критиката и феновете му Metal Machine Music.

"Не са ми останали никакви фенове. След Metal Machine Music всички се разбягаха. И какво от това? Изобщо не ми пука, защото аз правя това, което правя, за собствено удоволствие", заявява 69-годишният артист.

Също така той намеква, че "там, откъдето дойдоха парчетата, включени в Lulu, има още достатъчно за Lulu Part 2. Само че никой, освен мен, не иска този албум".

Барабанистът на Metallica, Ларс Улрих (Lars Ulrich), изрази възмущението си от това, че мнозина са побързали да отрекат записа преди да са го чули: "Никой няма по-добър усет към ритъма и не умее да създава поезия по-добре от Лу. Този албум не е за всеки, но за мен звучи фантастично".

В момента Metallica отново работят по нова музика, но този път без пети член, без да се брои продуцента на проекта, Рик Рубин (Rick Rubin). По-рано през 2011 година Улрих разкри, че записите на наследника на Death Magnetic ще започнат през идната пролет, а според басиста на групата Роб Трохильо (Robert Trujillo), вероятно ще продължат през цялата 2012 година.


Сподели.