Линда Еванджелиста съди клиника за неуспешна козметична операция. Манекенката иска 50 милиона долара за причинения стрес!

Pinterest LinkedIn +

Една от звездите на модния подиум през 90-те години на миналия век - Линда Еванджелиста - е завела дело срещу клиника, в която е претърпяла неуспешна операция за отстраняване на мазнини, съобщава "Ройтерс".

В материалите по делото се отбелязва, че Еванджелиста е преминала през множество процедури за липосукция между 2015 и 2016 г., за да намали мазнините по бедрата, корема, гърба, бузите и брадичката си. Процедурите обаче са имали обратен ефект, поради което 56-годишната манекенка е решила да иска от клиниката 50 милиона долара като обезщетение за загубени ползи и емоционален стрес. 

Преди време супермоделът обяви, че именно липосукцията е станала причина да се оттегли от модния бизнес. По думите на Линда козметичната процедура я е "обезобразила" и я е превърнала в отшелник. "Процедурата увеличи, а не намали мастните ми клетки. Остави ме трайно деформирана дори след две коригиращи операции, които бяха изключително болезнени и неуспешни. Станах, както медиите отбелязват, "неузнаваема", признава Еванджелиста. Тя също така отбелязва, че всичко това не само я лишава от поминък, но е и причина да изпадне в дълбока депресия и да изпитва отвращение от самата себе си.

По-рано стана известно, че 43-годишната американска манекенка Алисия Дувал е претърпяла 360 пластични операции, сред които 18 операции за увеличаване на бюста, 11 ринопластика, увеличаване на седалището, отстраняване на ребра, липосукция на цялото тяло, лифтинг на лицето, повдигане на очите, уголемяване на устните и други процедури. В резултат на всички тези намеси лицето на Алисия е останало напълно парализирано.
Сподели.