LG KE970 "Shine" - Хеви метъл в джоба

Pinterest LinkedIn +

Shine e последният представител на така наречената "Черен етикет" серия на LG. След "Шоколадчето" за втори път мобилен телефон успява да породи истинско цунами от моден хайп.

LG Shine е типичен слайдър и е замислен като последна дума в мобилните технологии, комбиниран с последните писъци на модата. Там, където "Chocolate" беше тъмен и тайнствен със скритите си сензитивни на допир бутони, "Блясъчко" наистина блести със собствена светлина и по-конвенционална клавиатура. За това допринася и силно отразителното му стоманено тяло, както и огромният дисплей, превръщащ се в огледалце, когато не е включен.

Дисплеят се осветява много ярко при включване, за да загасне след 30 секунди, ако не се използва. А след това повърхността му от тъмна става огледална - ефект, който ще съзерцавате всеки път, когато се случи през първата седмица. По екрана има ролер с два бутона, които са напълно достатъчни, за да навигирате из менютата на телефона, докато е затворен. Ролерът не е най-удобният контрол за GSM апарат, особено за хора с по-големи ръце, но пък експериментът с touch бутоните на Chocolate се оказа много добро дизайнерско и отвратително по функционалност решение.

Като функции "Блясъчко" не се отличава много от другите нови модели. Камерата му не е много впечатляваща - само 2 мегапиксела, но използва Schneider-Kreuznach лензи, които са едни от най-добрите на пазара. Така че за телефон Shine прави добри снимки. TFT екранът е достатъчно цветен (262 000 цвята) и голям (240 x 320 пиксела) - максимума за сегашните технологии.

Ако нямате нужда от смартфон, но въпреки това не е зле да поддържате контакт с офиса си, с Shine можете да отваряте всякакви документи, да четете и да изпращате писма и, ако това не помогне, да крещите на подчинените си в конферентна видеовръзка.

Можете да го ползвате и като MP3 плеър и медиен център. Shine поддържа дори екзотични за стандартни плеъри формати като AAC+ и AAC++. Ако вградената памет не ви стигне, можете да пробвате някоя от 2 гигабайтовите Micro SD карти. Така че ако се чудите дали да си вземете нов iPod или да си ъпгрейднете мобилния телефон, засилете се смело към Shine. Единственият проблем, идващ от всички приложения и тънката му форма, е животът на батерията - не повече от 2 дни при нормална употреба. Налага се презареждане всеки ден, ако го ползвате активно за игри и музика.

От обратната страна на монетата са няколко малки, но дразнещи проблема. Металният корпус е невероятно податлив на отпечатъци и надраскване (като първото е плюс, ако работите в криминологията и сте под прикритие в нарко-канал). Високоговорителят за звънене е сравнително слаб, а огледалната повърхност на екрана става непробиваема при директна слънчева светлина. Също така това определено не е телефонът с най-добър обхват и ако сте към мобилен оператор без пълно и добро покритие, може да ви заглъхне дори в тоалетната на кафене в центъра на столицата. Дреболии всъщност - телефонът ги компенсира с уникалния си външен вид и с факта, че сам по себе си е моден аксесоар.

Технически характеристики:
LG Shine
- 2 megapixel камера
- Видеорекордер
- Дисплей: TFT, 262,000 цвята, 240 x 320 пиксела
- Поддържани музикални формати: MP3, AAC и AAC+
- Съобщения: SMS, EMS, MMS, Email
- 3D Java games
- Document Viewer (.ppt, .doc, .pdf, .xls и .txt файлове)
- Connectivity: Bluetooth 1.2, USB
- Memory: MicroSD memory card (до 2 GB)
- WAP 2.0, EDGE
- Размер: 100 x 51 x 14 mm
- Тегло: 119 gКупи от: Plesio
Сподели.