Легендата Робърт Земекис се завръща в тандем с Дензъл Уошингтън

Pinterest LinkedIn +

Легендарният режисьор Робърт Земекис (Robert Zemeckis) ще се завърне към пълнометражното кино след близо 11-годишно отсъствие. Създателят на хитовата поредица "Завръщане в бъдещето" (Back to the Future) прие предложението на Paramount Pictures да се заеме с реализацията на новия проект Flight.

Лентата разказва за ветеран пилот, който се превръща в герой, след като по време на критична ситуация във въздуха, успява да предотврати сигурна катастрофа и да спаси пътниците в самолета.

Скоро след това обаче, се оказва, че той е действал под влиянието на наркотици и алкохол и от Федералната агенция на авиацията са изправени пред дилема около бъдещето му. За главната роля в продукцията се спряга Дензъл Уошингтън (Denzel Washington), с когото текат преговори, а все още се чака информация за другите имена в каста.

Колкото до Робърт Земекис, то за последно той работи над пълнометражен филм през 2000 година, по време на реализацията на "Корабокрушенецът" (Cast Away) с Том Ханкс (Tom Hanks). Веднага след това носителят на Оскар за "Форест Гъмп" (Forrest Gump) спази обещанието си да се насочи към анимираните продукции, с които свързваме името му през последните десетина години.

Сподели.