Laura Pausini – Io canto

Pinterest LinkedIn +

Италианската певица Лаура Паузини (Laura Pausini) се завръща на сцената с албум, в който изпълнява някои от най-великите италиански хитове на всички времена. Това се случва две години след нейния предишен студиен проект.

Лаура Паузини изпълнява 16 италиански песни, които вече са се наложили като хитове. В този проект могат да се чуят песни на Ерос Рамацоти (Eros Ramazzotti), Тициано Феро (Tiziano Ferro), Дзукеро (Zucchero), Васко Роси (Vasco Rossi) и други.

Албумът включва и три дуета: "Non me lo so spiegare" с Тициано Феро, песента на Лучио Батисти (Lucio Battisti) "Il mio canto libero", в съвместно изпълнение с Хуанес (Juanes) и интерпретацията на "Come il sole all’improvviso" на Дзукеро, изпълнена в дует с Джони Холидей (Johnny Hallyday).
 
Песента "Strada Facendo" в изпълнение на Лаура Паузини е избрана от Buena Vista като главната тема на "Salvatore – Questa ? la vita" - първият филм, продуциран от Buena Vista в Италия.

"Да запишеш албум с кавъри,  следователно да трябва да избираш сред песни, които са били с мен и които продължават да бъдат с мен всеки ден от живота ми, не беше лесна задача.", признава Лаура.

Траклист:

1 Io Canto
2 Due
3 Scrivimi
4 Il Mio Canto Libero
5 Destinazione Paradiso
6 Stella Gemella 
7 Come Il Sole All'ImprovisoO
8 Cinque Giorni
9 La Mia Banda Suona Il Rock
10 Spaccacuore
11 Anima Fragile
12 Non Me Lo So Spiegare
13 Nei Giardini Che Nessuno Sa
14 In Una Stanza Quasi Rosa
15 Quando
16 Strada Facendo  

Албумът е на българския музикален пазар от Atlantic-Warner Music/ Орфей Мюзик.

Сподели.