Latin Grammy Awards 2012 – номинираните

Pinterest LinkedIn +

Девет месеца след раздаването на наградите на Американската академия за звукозаписни изкуства и науки за 2011 г., на 15 ноември ще бъдат връчени и техните латино еквиваленти - Latin Grammy Awards, чиито претенденти вече са ясни.

С най-много номинации – шест на брой (при 47 категории общо), списъкът с претендентите за 13-тите годишни награди на Latin Academy of Recording Arts & Sciences оглавява доминиканската звезда Juan Luis Guerra, който вече притежава 12 Латино Грамита, две американски Грамита и две Latin Billboard Music Awards.

55-годишният Bachata изпълнител ще се бори за шест статуетки, включително за топ наградата Най-добър запис на годината (En El Cielo No Hay Hospital), за която са номинирани и мексиканците Jesse & Joy, нареждащи се на второ място по броя на категориите, в които са поставени.

Дуото е номинирано и за Най-добър албум на годината с Con Quien se Qeuda el Perro, а освен за титлата Най-добър запис на годината, хитът им Corre ще влезе в надпревара за Най-добра песен.

Тази година за първи път трите категории, както и Най-добър нов артист, ще излъчат победители измежду десет номинирани артисти и групи.

С по четири номинации всеки са Ricardo Arjona, Edgar Barrera, Juanes, Carla Morrison, Arturo Sandoval, Ivete Sangalo и Caetano Veloso, повечето от които ще премерят сили помежду си при определянето на най-добрия албум на 2012 г.

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе в Mandalay Bay в Лас Вегас и ще бъде излъчена на живо по Univision.

Сподели.