Lana Del Rey - Ultraviolence

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Поп рок / алтърнатив поп рок / инди рок Лейбъл: Polydor / Interscope Дата на издаване: 17 юни 2014 Държава: САЩ Metacritic: 73/100

След появата на Born to Die през 2012 година – нейният втори студиен албум, но първи дългосвирещ запис, издаден от голям лейбъл – Lana Del Rey многократно заяви, че няма намерение да записва и издава други албуми, тъй като "вече казах всичко, което исках да кажа". Същевременно и критици, и фенове се обединиха около схващането, че, независимо дали й харесвана или не, Lana Del Rey има изключително ярко присъствие, а звученето й е в отчетлив контраст с всичко останало, което музикалната индустрия произвежда в момента.

За щастие на всички онези, които припознаха в Lana Del Rey своя "спасителен пояс" в океана от комерсиална поп продукция, в който рядко могат да се натъкнат на нещо наистина естетично, проникновено и стойностно, певицата преосмисли плановете си да насочи креативния си потенциал в друга насока и през 2013 година се зае с писането на песните от Ultraviolence – "един не толкова обработен, но все така кинематографичен и мрачен проект, по който работих наистина бавно и в който харесвам абсолютно всичко".

Самата изпълнителка призна, че музата не я навестява така често, както би й се искало, "което е дразнещо". Слушайки Ultraviolence обаче, песните от който са написани в Санта Моника и записвани на няколко сесии в различни студиа, включително в Easy Eye Sound на Дан Ауербах от The Black Keys, човек трудно може да си представи по-вдъхновен и въздействащ запис. "Вдъхновен от Западния бряг, но също така от Бруклин", както самата Del Rey признава.

"Тя не спираше да ме изненадва. Имаше моменти, в които воюваше с мен. Можех да усетя стремежа й да не позволи на никого дори за миг да допусне, че не контролира нещата, защото съм сигурен, че за една жена е истинско изпитание да е в музикалния бизнес. Затова и често стигахме до леки стълкновения, но в края на деня и двамата танцувахме на песните й", разказва Ауербах, който не само продуцира Ultraviolence, но и записва редица партии, включително тези на 12-струнна акустична китара, електрическа китара, някои перкусии и синтезатори. Освен него своя принос за продукцията са дали Пол Епуърт, Лий Фостър, Даниел Хийт, Рик Науелс и др.

West Coast, Shades of Cool, Ultraviolence и Brooklyn Baby са четирите сингъла от Ultraviolence, издадени до появата на самия албум с известно отлагане спрямо първоначалните планове на певицата през юни 2014 година.

Траклист:

1. Cruel World   
2. Ultraviolence   
3. Shades of Cool   
4. Brooklyn Baby   
5. West Coast   
6. Sad Girl   
7. Pretty When You Cry   
8. Money Power Glory   
9. Fucked My Way Up to the Top   
10. Old Money   
11. The Other Woman


Сподели.