Лана дел Рей беше обвинена в расизъм заради обложка

Pinterest LinkedIn +

И американската певица Лана дел Рей попадна под ударите на актуалните антирасистки обвинения. Тя беше осъдена от потребители в мрежите за това, че на обложката на бъдещия й албум " Chemtrails Over the Country Club" липсват тъмнокожи хора. Под един от нейните постове в Инстаграм дори се разрази истински скандал по темата.

За обложка на албума си звездата е избрала черно-бяла снимка с много хора, която прилича на семейно или приятелско събиране. Част от последователите й са смутени от качеството и от композицията на снимката и съветват звездата да избере друга илюстрация за новия си албум. Други обаче са искрено възмутени от това, че кадърът е запечатал само бели жени.

Обложката, която предизвика полемика

Тяхното негодуване се засилва още повече след пояснителен коментар на певицата, публикуван впоследствие. Лана Дел Рей написа, че на снимката са най-добрите й приятелки, някои от които имат мексикански корни. "За 11 години работа бях винаги извънредно приемаща всякакви различия, без дори да ми се налага да полагам някакви усилия за това. Моите най-добри приятели са репъри, имала съм гаджета рапъри.

Имам близки приятели от целия свят
, следователно, преди отново да започнете да коментирато проблемите на цветнокожите, си спомнете, че не аз съм щурмувала Капитолия, а буквално променям света, излагайки на показ своя живот, мислите и любовта си по 24 часа в денонощието. Уважавайте това!" - не се предава изпълнителката на "Summertime Sadness".

Сподели.