Laibach - индустриални версии на национални химни на концерта в София

Pinterest LinkedIn +

Вчера словенската банда Laibach прeдстави албума си "Volk" пред 1000 свои български фена. Концертът, провел се в столичната зала "Христо Ботев", беше спирка от актуалното турне на групата "Volk Tour 2007".

Laibach излязоха на сцената около 21 часа, като преди това от мощните колони прозвуча българският химн, което феновете възприеха като реверанс от страна на групата към тях.


Milan Fras по време на концерта Снимка:Avtora.com

В познат стил от преди три години, когато беше за пръв път в България, вокалът Милан Фрас (Milan Fras) се появи на сцената без подгряваща група и без излишни приказки концертът започна.


Паспортите NSK - част от запазената марка Laibach
Снимка: Avtora.com

За да допълват минималистичните си движения на сцената, зад групата имаше два огромни екрана, върху които се прожектираха различни визии и най-вече знамето и символи на държавата, чийто химн групата изпълняваше в момента. След частта с химните Laibach изпълни и по-стари свои песни.


Специално подбрани визии подсилваха въздействието от музиката на Laibach Снимка: Avtora.com 

Както беше обявено предварително, отвън се продваха паспорти за виртуалната държава NSK (от Neue Slowenische Kunst - Ново словенско изкуство) на цена от 24 евро.

Визитата на Labach в България беше организирана от DS Music.

Сподели.