Lady Gaga и Тони Бенет ще издават съвместен джаз албум

Pinterest LinkedIn +

Нестандартното дуо Lady Gaga и носителят на 17 награди Грами, Тони Бенет (Tony Bennett), ще задълбочат музикалните си взаимоотношения, като направят цял албум заедно. "Тя ми се обади от Нова Зеландия и каза: искам да направя джаз албум с теб!" - издаде 86-годишният музикант, след което продължи: "и аз отговорих: имаш го!"

"Нека видим какво ще се случи. Тя е добър приятел и аз уважавам това, че е толкова креативна, променя се с всеки изминал ден, има толкова много идеи и ги изпълнява. Тя просто не се спира. Аз я наричам музикалния Пикасо. Нейната енергия е феноменална", споделя Тони Бенет.

На този етап той предпочита да запази в тайна името на композитора, чиито песни ще бъдат записани от него и Lady Gaga за проекта, "тъй като не искам някой да ни изпревари". По думите му въпросният композитор е създал "толкова много хитове, колкото никой друг" и е много известен, макар и "не толкова, колкото Гершуин или Портър".

Lady Gaga записа закачливия кавър на Rodgers and Hart, The Lady is a Tramp, през 2011 г. с Бенет за втория му дуетен проект Duets II. Третата част Tony Bennett: Viva Duest се очаква да излезе на 22 октомври, а третият студиен албум на Lady Gaga - през 2013 г.


Сподели.