Kyocera Hydro – "подводен" смартфон с Android 4.0

Pinterest LinkedIn +

Какви ли не смартфони видяхме през последните няколко години: с екрани като телевизори, с четириядрени процесори, с вградени камери, които си съперничат по резолюция с DSLR фотоапаратите от най-висок клас. Всички тези екстри безспорно са впечатляващи – най-вече с факта, че идват в опаковка колкото половин пакет цигари, което само до преди едно десетилетие звучеше като научна фантастика.

Проблемът е, че в ежедневния живот малко от тях имат реално практическо приложение. Така де, Angry Birds вървят без грижи и на процесор с две (че и с едно) ядра, а 24 мегапиксела от мобилен телефон - звучи леко прекалено.

Виж това, което предлагат като ключова характеристика в новия си телефон Kyocera, e по-интересно. Защото техният модел Hydro може да се гмурне до 1 метър под вода и да издържи там до половин час без никакви вредни последици.

Да, Hydro няма да ви впечатли с технически спецификации, ако сте почитател на елитни смартфон модели от класата на iPhone 4S или Galaxy SIII. Апаратът разчита на едноядрен процесор Qualcomm Snapdragon S2 с тактова честота 1 GHz, 3.5-инчов дисплей със скромна резолюция от 320 х 480 пиксела и не по-малко скромна 3.2 МР камера.

Фактът, че операционната система е Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), можете да таксувате по-скоро като приятна екстра, отколкото като основен аргумент за покупка на точно този модел.

"Силата" на Hydro е именно в неговата водоустойчивост. Подсиленият му корпус не е нито най-тънкият, нито най-изящният на пазара, но за сметка на това апаратът определено успява да оцелее след водна интервенция, макар че и в това си има ограничения.

Например няма проблем да вземете Hydro с вас под душа или докато сте във ваната – най-много сензорният екран да започне да се държи странно, ако го намокрите прекалено. Но ако забършете водата от повърхността му, чувствителността му се връща и всичко е на ред.

Hydro издържа без каквито и да било вредни последици кратък престой във вода. Естествено, той няма да може да оцелее в случай, че решите да се гмуркате в Марианската падина, но ако работите край вода или в среда с повишена влажност, без съмнение ще останете доволни от водоустойчивите му качества.

Към добрите новини относно този модел трябва да причислим и цената – едва 130 долара, което за подобен "държелив" телефон е съвсем разумно.


Сподели.