Куп звезди се провалят на кастинг за новия глас на проф. Стивън Хокинг (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Лиъм Нийсън, Гордън Рамзи, Ана Кендрик, Ребел Уилсън, Бил Гейтс, Кайли Миноуг и самият Еми Редмейн, отличен с "Оскар" именно за превъплъщението си в образа на човека с най-необикновения астрофизичен ум на нашето време, са сред знаменитостите, явили се на кастинг за новия "глас" на проф. Стивън Хокинг. Компютърно генериран от самия учен, страдащ от ALS (или болестта на Лу Гериг), гласът на Хокинг звучи непроменен вече цели 30 години.

Разбира се, става дума за режисиран акт с участието на гореизброените световноизвестни личности, начело с все така дейния въпреки болестта и възрастта си Хокинг. Всички те участват в един от многото хумористични видеоклипове по повод Comic Relief's 2017 Red Nose Day (24 март) – тазгодишната кампания на организацията Comic Relief, набираща средства за благородни каузи.

Английският актьор Еди Редмейн в ролята на Стивън Хокинг в драмата "Теория на всичко"

Във видеото на проф. Хокинг всеки от кандидатите, отчаяно надяващ се да предостави своите уникални тембър и произношение, та дори и начин на изразяване, на кеймбриджкия професор, се опитва да наклони везните в своя полза, което само го прави да изглежда като пълен неудачник. В крайна сметка 75-годишният учен прави своя избор, но не измежду участниците в каста. Не бихте могли да сбъркате този глас, нали?


Сподели.