Kultur Shock: Балканите се обединяват чрез музиката

Pinterest LinkedIn +

Балканската музика взе заслужен връх на сцената на Парти център "4 км" в София на 6 април, което само доказва, че въпреки всички проблеми, Югоизточна Европа има какво да даде от своята душевност и ритмичност на съвременния глобализиран свят. Както и че хората от Балканите - от Босна до България, могат да бъдат заедно, защото музиката, която обичат, е музиката, която ги обединява.

Подгряващите Черно Фередже поставиха основа за едно добро парти в характерен за групата  трапезен стил, включващ много комуникация с публиката и песни от българския бит без цензура.

Бандата, водена от Димитър Ковачев - Фънки, на няколко пъти загря публиката, напомняйки за целта на събитието, а именно - 5-ия рожден ден на радио Тангра Мега Рок, отправи призив към Васил Върбанов от сцената и завърши сета си с хита на всички въздържатели "Ракийчице".

Малко след 21:30 часа на сцената се качиха хедлайнерите от Kultur Shock, които се чувстваха повече от уютно пред българските си фенове при четвъртото си посещение у нас. Бандата за пореден път демонстрира страхотно настроение и от началото до края, захранваше публиката с огромна доза енергия.  

Интернационалният състав на Kultur Shock не остави никакво съмнение в отдадеността си към  оригиналната съвременна музика, с която гостите почерпиха всички в залата. С отличните си инструментали и вокалните способности на Джино, може да се каже, че от Kultur Shock съвсем спокойно могат да произлязат поне три добри групи от различни стилове, които да варират от етно, през рок, до пънк.

От своя страна, публиката стана част от концерта, включвайки се активно през цялото време и допринесе за това парчета като Tutti Frutti, Romana и Hashishi да звучат още по-сърцато.

В крайна сметка, от двучасовия сет на Kultur Shock може да се заключи, че ако събитията и нравите на Балканския полуостров и в частност у нас, се бяха развили по-благоприятно в културно отношение и истинската балканска музика беше излязла на светло, то попфолкът щеше да е дълбоко в ъндърграунда за сметка на изпълнители като Kultur Shock.

Сподели.