KRS-ONE с концерт в София

Pinterest LinkedIn +

Американската хип-хоп легенда KRS-ONE, известен още като "Учителят", ще изнесе концерт в София на 2 юни. Събитието, което се явява първата изява на рапъра на Балканите, ще се състои в зала Фестивална.

Концертът е част от Европейското турне на култовия изпълнител, в което участие ще вземат и още няколко артиста част от Temple of Hiphop (“Храмът на хип-хопа”) - проект реализиран от самият “Учител”. Това са Busy Bee, DJ Cocheze, S Five, Zin, Dough boy и Mando.
 
***
 
Имайки предвид значимата роля на KRS-ONE  в изграждането на световната хип-хоп култура, многобройните му публични дейности срещу уличните проблеми и многобройните лекции изнесени от в редица престижни университети (Харвард, Йейл, Оксофорд), вечерта на 2 юни се очаква да бъде освен музикално изпълнена, но и образователно насочена, с призив за живот в един по-нормален свят.
 
KRS-ONE е основателят и „Учителя” на „Temple of Hiphop”. Репутацията му едновременно на хип-хоп изпълнител и „учител” е дори митична. За него, като за активист и писател, Травис Смайли казва: "…ще попаднете на човек, който се опитва да изгради релевантна, истинска и съвременна интерпретация на световната история, култура, религия и философия.
 
По много начини неговата работа, всъщност, се основава на традициите на велики мислители като У. Е. Б. Дюбоа, Картър Удсен и Джон Хенрик Кларк – хора, които се опитват да създадат една „културна завеса”, чрез която да интерпретират привидната лудост на Америка. Независимо дали сте съгласни или не с настоящия анализ, вие със сигурност ще оцените този дълбок работещ ум и този краен дух, който непрестанно търси истината".
 
Krist Parker, познат като KRS-ONE (Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone – буквално „Знанието е абсолютен властелин над почти всички”) е въплъщение на философския, социологическия и политически световен мироглед, първоначално възприет от последователите на движението, наречено „хип-хоп”. KRS-ONE се смята за един от най-протоворечивите и открити лидери на това движение.
 
Той е изнасял лекции в стотици университети и колежи, включително Харвард, Йеил, Принстън и Оксфорд (Англия) и в момента е почитан като един от най-изтъкнатите преподаватели на хип-хоп културата, история и изкуство. KRS ONE има три издадени книги: „Рап науката”,1995 г. ("The Science of Rap"), „Размисли”, 2003 г. ("Ruminations") и „Госпелът на хип-хопа”, 2006 г. ("The Gospel of Hiphop").
 
KRS-ONE е MC и продуцент, който за 19 години е издал петнадесет класически рап албума: "Criminal Minded" (1987 г.), "By All Means Necessary" (1988 г.), "Ghetto Music: The Blueprint of Hiphop" (1989 г.), "Edutainment" (1990 г.), "Sex and Violence" (1992 г.), "Return of the Boom Bap" (1994 г.), "KRS-ONE" (1995 г.), "I Got Next" (1997 г.), "Sneak Attack" (2001 г.), "Spiritual Minded" (2002 г.), "Prophets vs. Profits (The Mix Tape)" (2003 г.), "THE KRISTYLE" (2003 г.), "Keep Right" (2004 г.), "Adventures in Emceein" (2006 г.) и "LIFE" (2006 г.).
 
В продажба са и Електронни билети, които могат да се закупят с дебитна или кредитна карта и да се разпечатат на домашния Ви принтер.
Сподели.