Кръв и шоколад (Blood and Chocolate)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 98'
Режисьор: Катя фон Гарние
Сценарий: Ерън Крюгер, Кристофър Лендън
Участват: Агнес Брукнер, Оливие Мартинес, Хю Данси, Том Харпър, Катя Добо, Браян Дик и други
Хорър, фентъзи, със субтитри, английски

Хорър-трилърът "Кръв и шоколад" е американска продукция, която обаче е заснета предимно от немски екип. Режисьор на лентата е Катя фон Гарние, която започва кариерата си в телевизията, а през 1999 г. е поканена в журито на престижния фестивал Берлинаре. Новият й широкоекранен филм е адаптация по едноименния роман на Анет Къртис Клаузе.

Продуцент е известният Том Розенбърг ("Подземен свят"), който преди две години взе Оскар заедно с Клинт Истууд за филма им "Момиче за милиони". Както повечето американски продукции напоследък и "Кръв и шоколад" е заснет в Източна Европа, по-точно в Румъния. За главните роли са наети актьорите Агнес Брукнер ("Убийство по учебник"), Оливие Мартинес ("Специален отряд") и Хю Данси ("Крал Артур").

Вивиан Гандийон (Агнес Брукнер) е 19-годишно американско момиче, което живее с леля си Астрид (Катя Риман) в Румъния. Преди години нейните родители са били жестоко убити в планините на Колорадо заради тайната, която носят в кръвта си. Тогава момичето успява да избяга и да оцелее, превръщайки се във вълк. Десет години след тази случка Вивиан работи в шоколадена фабрика и пази истината за смъртта на родителите си.

В града живеят и други като нея, които понякога ловуват човешка плът, водени от главатаря си Гейбриъл (Оливие Мартинес). Съдбата среща Вивиан с младия американец Ейдън (Хю Данси), който не предполага в какво се забърква. Двамата започват страстна връзка, като тя добре знае, че тяхната любов няма бъдеще.

Вълколакът Гейбриъл планира да направи Вивиан своята поредна съпруга и това означава, че Ейдън ще бъде убит. Събитията се развиват мълниеносно и Ейдън разбира за тайната на възлюбената си, което напълно променя развоя на връзката им. Изправена пред опцията да загуби важните неща в живота, си Вивиан се изправя срещу цялата глутница.


Официален сайт: http://www.mydarkestsecrets.com

Програма на кината


Сподели.